Het strand van Montalvo

Een picknicktafel in de schaduw van dennenbomen, lekker eten en goed gezelschap met op de achtergrond het fantastische strand van Montalvo en de Atlantische Oceaan. Eén van de mooiste stranden aan de Rías Baixas. Terwijl ik van mijn bekertje wijn nip hoor ik de golven waar ik straks een duik in neem.

Picknicken in Montalvo

Picknick onder de dennen van Montalvo

Dennenbos en picknick
Het strand van Montalvo grenst aan een dennenbos met een stel picknicktafels. Ideaal om de hele dag buiten door te brengen want je kunt er prima in de schaduw zitten. Je moet er wel op tijd bij zijn want het is een heel populaire plek. Met op tijd bedoelen we voor 12.00 uur. 

Eten bij het strand
Liever niet picknicken? In juli en augustus is er een tentje waar je kunt eten. Tegenover het strand kun je terecht in het restaurant van een hotel en op 10 minuten lopen vind je een ander eettentje.

Gastronomie
Of je gaat naar het nabije Portonovo of Sanxenxo. Twee heel gezellige badplaatsen waar je kunt genieten van de Galicische keuken.
Over Sanxenxo

Montalvo, bos en strand

Zwemmen!
Na het eten loop je zó het strand op. Bovenaan begint het grote genieten al, kijk eens wat een uitzicht! Het strand ligt een stuk lager dan het bos maar is goed toegankelijk door de vlonders die er op verschillende plekken zijn. Of via één van de paadjes die er in de loop van de jaren ontstaan zijn.

Het strand van Montalvo

Overnachten bij Montalvo

Alleen al om het wakker worden met zo´n mooi uitzicht zou je met je camper op deze plek willen staan.

Een camper huren in Galicië

Kamperen in Montalvo

Altijd golven bij Montalvo

Het maakt niet uit op welke tijd van de dag je hier komt, er zijn altijd golven en er staat een aangenaam briesje. Wel opletten met de zon dus, want juist door het briesje heb je die niet zo in de gaten.

Altijd golven bij Montalvo

Rotsen en baaien
Kenmerkend voor de stranden in de Rías Baixas zijn de rotspartijen aan weerskanten. Als je met kleintjes komt is het een idee om helemaal links of helemaal rechts van het strand te gaan zitten. Daar is de stroming minder sterk en het water lijkt iets warmer. Je kunt ze makkelijker in het oog houden en er is wat schaduw, afhankelijk van de tijd van de dag.

Montalvo

In Montalvo is nog plek!

Een ander pluspunt van Montalvo is de ruimte. We hebben er eigenlijk nog nooit het ‘sardientjes in een blikje’- gevoel gehad. En het is niet eens het grootste strand van Galicië.

Montalvo, Rías Baixas

Zonsondergang

Zo tegen een uur of negen is het nog steeds heerlijk op het strand. Of misschien nog wel lekkerder dan ´s middags.

Bijna zonsondergang in Montalvo

Het mooiste strand van Galicië?

Dat zou ik niet durven beweren want alle stranden hebben zo hun eigen charme. Maar het is wel een heerlijke plek voor een strandvakantie in Galicië. Maar we hebben talloze stranden waar je een superfijne vakantie kunt doorbrengen.

Een strandvakantie in Galicië