Paradores

Overnachten in één van de Paradores van Galicië is Luxe met een hoofdletter. Historie, comfort en een bijzondere gastronomie op de meest fantastische plekken. Aan de kust, in het binnenland of midden in de stad. Maar wat is dat nou eigenlijk, een Parador?

Wat is een Parador?

Alles in, aan en om een Parador is prachtig. Vaak is de ligging uniek en de entourage en het interieur stralen luxe en comfort uit. Een Parador is nagenoeg altijd gevestigd in een voormalig kasteel, paleis, klooster of ander historisch monumentaal pand. Het zijn staatshotels en vaak behoren de panden tot cultureel erfgoed. Bovendien kennen alle paradores een fantastische Galicische keuken.

In Galicië hebben we 12 van deze schoonheden voor een prachtige vakantie in Galicië.

Parador van Baiona****, Pontevedra

Mooier kan bijna niet. Eén van de mooiste Paradores van Galicië op een sprookjesachtige plek. De Parador van Baiona ligt op het schiereilandje Monterreal. Vanuit het zwembad kijk je uit op de Atlantische Oceaan met in de verte de Cíes Eilanden. Perfect gelegen, op loopafstand van het gezellige centrum en vissershaven van Baiona.

Autorondreis Paradores Galicië

De Parador van Cambados ****, Pontevedra

Een Parador in het Albariño paradijs van de Rías Baixas; Cambados. Een statig gebouw in dit net zo statige stadje aan de Ría de Arousa. De Parador heeft een zwembad en ligt in het centrum, op loopfstand van alles wat mooi is in Cambados. Andere must-sees als Combarro of het eilandje Illa de Arousa liggen op nog geen 3 kwartier rijden.

Meer over Cambados

Paradores Cambados

Rondreis Paradores Galicië

We hebben een prachtige combinatie van de mooiste Paradores voor je samengebracht in een autorondreis.

Bekijk de rondreis langs dit moois!

De Parador van Ferrol ***, A Coruña

Eén van de paradores in A Coruña is die in Ferrol. In het centrum van deze havenstad overnacht je in maritieme sferen. Geen zwembad hier maar wel vele mooie stranden in de buurt.

Parador Ferrol

De Parador van Ribadeo ****, Lugo

Ribadeo is het laatste dorp van Galicië, in de provincie Lugo en ligt aan de Cantabrische Zee. Vanuit de tuin van de Parador heb je een prachtig uitzicht op het water. Ribadeo zelf is een prachtig dorp om te bezoeken. Net als het strand van de Kathedralen, dat er vlakbij ligt.

Meer over Ribadeo

Parador Ribado

Paradores in de stad

Santiago de Compostela, Pontevedra en Tui zijn de steden die pronken met een Parador in hun toch al zo mooie, historische stadscentra. In Monforte de Lemos vinden we ook een Parador maar nét iets buiten het centrum.

De Parador van Santiago de Compostela *****, A Coruña

Aan het emblematische Praza do Obradoiro staat de Parador van Santiago mooi te zijn. Dit staatshotel is ook wel bekend als het Hostal dos Reis Católicos. De Parador en de Kathedraal vormen samen een uniek en prachtig geheel van kunst, traditie, architectuur en geschiedenis.

Parador Santiago de Compostela

Parador van Pontevedra ****

Deze Parador ligt in het historisch centrum van Pontevedra en dichtbij een paar van de mooiste stranden van Galicië. Ideaal voor een stedenbezoek, als je op doorreis bent of als accommodatie tijdens een wandelvakantie in Galicië. Twee prachtige routes, de Variante Espiritual en de Padre Sarmiento lopen namelijk door deze stad.

Parador van Pontevedra

De Parador van Tui ****, Pontevedra

Aan de rivier de Miño, die de natuurlijke grens met Portugal vormt ligt de historische stad Tui. Hier vind je de enige Kathedraal van de provincie Pontevedra, de Kathedraal van Santa María. Het luxe staatshotel met zwembad is gevestigd in een traditionele Pazo, een Galicisch herenhuis.

Parador Tuy

Monforte de Lemos ****, Lugo

Op het hoogste punt van dit heerlijke stadje prijkt een prachtig Monumentaal geheel. De Torre de Homenaje, het klooster van San Vicente do Pino en het paleis van de Graven van Lemos. De Parador de Monforte is gevestigd in het paleis, een paleis met een zwembad! Een ideale uitvalsplek de omgeving te leren kennen, dichtbij de Ribeira Sacra met de indrukwekkende Cañones de Sil.

Parador Monforte de Lemos

Paradores in het binnenland van Galicië

Het binnenland van Galicië is enorm uitgestrekt. Daarom is het ook niet vreemd dat er Paradores in een heuse ”middle of nowhere” zijn. Zoals de de twee Paradores in Ourense. In  Santo Estevo en in Verín. Of die van Vilalba. Maar ook deze bieden luxe overnachtingen.

Santo Estevo ****, Ourense

De Parador van Santo Estevo bevindt zich op een bevoorrechte en unieke plek met uitzicht over de indrukwekkende Cañones de Sil, in het hart van de Ribeira Sacra. Een voormalig klooster uit de zesde en zevende eeuw met barokke en Romaanse stijlen. Hier kun je fantastisch wandelen en daarna laat je je verwennen in de Spa.

Parador van Santo Estevo

Verín ***, Ourense

Op de grens met Portugal, in het wijngebied Monterrei ligt de Parador van Verín. Het van oorsprong typisch Galicisch herenhuis biedt uitzicht op de vallei, het kasteel van Monterrei en heeft een zwembad. Ook deze omgeving is een aanrader voor wandelliefhebbers.

Parador Verín

Parador Castillo de Monterrei ****, Ourense

Op heel korte afstand van Verín, binnen de muren van het voormalige verdedigingsfort en later pelgrimsziekenhuis, vinden we de Parador de Castillo de Monterrei. Heel veel historie hier want volgens deskundigen is dit de grootste acroplis van Galicië.

Parador Castillo de Monterrei

Vilalba ****, Lugo

Vilalba is een slaperig stadje in de provincie Lugo. Een historische plek in een prachtige groene omgeving. De Parador is uniek door de ronde bouw. Een bijzondere overnachtingsplek voor pelgrims die de Camino del Norte lopen of als je het naburige Mondoñedo bezoekt.

Parador in Vilalba

Wat kost een verblijf in een Parador?

De prijzen voor een overnachting in een 2-persoonskamer inclusief het luxe ontbijtbuffet varieeëren van € 80 tot € 400 per nacht. Afhankelijk van het seizoen en de Parador. Het neusje van de zalm, de Parador in Baiona is één van de duurdere paradorhotels in Galicië.