O Grove en de zee horen bij elkaar. Het is een vissersdorp dus de zee is belangrijk voor de dorpsbewoners. In het aquarium en het maritiem museum in O Grove kun je zien hóe belangrijk. Vooral voor de kids zijn het leuke bezoekjes.

O Grove en de zee

O Grove, de zee en het museum

De geschiedenis van Galicië in het algemeen en die van O Grove in het bijzonder is nauw verbonden met het martieme leven. De zee en de rías (riviermondingen) zijn  belangrijk voor Galicië. Veel mensen leven van de visvangst,  mosselkwekerijen en de conservenfabrieken. Vroeger was vooral het zouten van vis belangrijk.

Maritiem museum O Grove

Vroeger

Toen werd dat natuurlijk met de hand gedaan. En hoe dat in zijn werk ging kun je allemaal zien in het Maritiem Museum. (Eigenlijk heet het Pekelmuseum maar er is zoveel meer te zien dat wij Maritiem leuker vinden).

Oude werktuigen

Een gedeelte van het museum is in de open lucht. Er staan mooi gerestaureerde werktuigen, oude vissersboten en er is uitleg over alles wat je ziet.

Stukje van het openlucht museum O Grove

O Grove en het Aquarium

Het Aquarium in O Grove is net zo belangrijk voor de zone als de zee zelf. Alle vis en schelpdieren die in de rías en de Atlantische Oceaan voorkomen zwemmen of zweven er rond. Maar er is ook een afdeling waar zieke of gewonde vissen worden verzorgd. En het Aguarium doet veel aan bewustwoording. Hoe je met de oceaan en haar bewoners moet omgaan en hoe belangrijk dat allemaal is voor onze planeet. Hartstikke leuk!

Je ziet er van alles!

Punta Moreiras
Het museum en het aquarium vind je in Punta Moreiras, op steenworp afstand van elkaar. Dit hele stuk is trouwens een plaatje om te zien en lijkt een beetje op een openlucht museum.

Punta Moreiras in O Grove

Kustwandeling in O Grove

Als je er tóch bent en je wilt een mooi stukje wandelen vergeet dan de route van de Piedras Negras niet. Kids kunnen ook mee, het is een makkelijke route langs een prachtig mooi stukje kust.

Gratis nieuws in je inbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Info museum O Grove

 • van 10.30 tot 13.30 uur
  van 16.00 tot 18.00 uur di t/m zo

 • € 1,00 tot 16 jaar
  € 2,00 vanaf 16 jaar

Info Aquarium O Grove

 • van 10.00 tot 18.00 uur ma t/m vr
  van 10.30 tot 19.30 weekend en feestdagen

 • Gratis tot 4 jaar
  € 8,00 5 tot 14 jaar
  € 12,50 vanaf 14 jaar