Het feest van de Albariño

Het feest van de Albariño in Cambados is hét evenement op wijngebied in de Rías Baixas. De streek is de trotse producent van deze unieke wijn. Grote en klein bodega´s vertonen jaarlijks hun wijnkunstjes op het Fiesta del Albariño. Veel Galicische gezelligheid met als hoogtepunt de bekendmaking van de winnende wijnen. Een felbegeerde onderscheiding van Internationale waarde.

Europese Wijnhoofdstad 2017

De Internationale allure van de Albariño blijkt wel uit het feit dat Cambados in 2017 tot Europese Wijnhoofdstad is gekozen. Dit is iets om trots op te zijn natuurlijk, dat blijkt wel uit het mega grote bord dat trots prijkt op de rotonde bij de ”ingang” van Cambados.
Maar wat is dat eigenlijk, Albariño?

Cambados, Europese wijnhoofdstad 2017

Wijn en muziek in Cambados

In de eerste week van augustus staat Cambados dag en nacht in het teken van de Albariño. Alle festiviteiten er om heen zijn leuk. Veel muziek met een aardige variatie aan Galicische folklore, pop, rock of jazz.

Albariñoproeverijen
Dagelijks van 12.00 tot 14.30 uur kun je de wijnen van alle bodega´s proeven op de Paseo de La Calzada. Aan de tapas voor bij de wijn is ook gedacht, er is van alles te krijgen. Als je het rondje ´s ochtends gemist hebt kun je hetzelfde ´s avonds doen van 19.00 tot 21.00 uur. Of twee keer gaan. Behalve op zondag, dan is er geen avondproeverij. Wij vinden de middagsessie het leukst.

Feest van de Albariño in Cambados

Albariño Wijnreis

Kom je niet naar feest van de Albariño? Maak dan je eigen feestje met een speciaal voor jouw (of jullie) gemaakte wijnreis door de Rías Baixas. Cultuur, wijn en prachtige accommodaties.
Alles over de Albariño wijnreis.

De winnende Albariño

Op zondag rond 14.00 uur wordt er bekend bemaakt welke Albariño´s er in de prijzen vallen en worden er medailles van goud, zilver en brons uitgereikt. Vanaf 22.00 uur wordt het feest van de Albariño afgesloten met muziek, dans en om 00.00 uur vuurwerk vanaf de haven in Cambados.

Voorafgaand aan de verkiezing van de beste Albariño is er een optocht van de broederschap met veel pracht en praal.

Albariño in Cambados, Rías Baxias

Cambados

De bijzonder mooie wijnroutes, vele bodega´s en natuurlijk de Albariño hebben Cambados op de kaart gezet als wijnstad. Maar het stadje staat ook bol van de geschiedenis, goede restaurants en tapasbars. Of de boulevard met prachtige beelden en palmbomen en de Torre de San Sadurniño. Allemaal hartstikke de moeite waard.
Meer over Cambados.

Cambados, Pontevedra, Galicië