Het Zeevruchtenfeest in O Grove

Oesters, garnalen, venusschelpen, kokkels of pulpo? Het Zeevruchtenfeest is een paradijs voor liefhebbers van al dit lekkers. Ooit bedacht als lokaal feest ter ere van de producten uit de zee, maar inmiddels een feest met internationale bezoekers. Daarom duurt het 10 dagen. Dat is maar goed ook want als je alles wilt proeven en zien heb je aan één dag niet genoeg.

Goed georganiseerd

Dit gastronomische hoogstandje is erg goed georganiseerd. Er is één hele grote tent op het terrein waar je alles kunt krijgen. Wijn, bier, frisdrank, toetjes en zelfs souveniers. Je vult op een lijstje in wat je wilt hebben, rekent af en haalt je gerecht op bij het daarvoor bestemde kraampje. Vervolgens ga je aan één van de lange tafels staan te genieten. Met een glas Albariño wijn er bij.

Gastronomische feesten Rías Baixas

Menukaart & Prijzen

Je komt hier voor aangename verrassingen te staan. Tenminste, als je van vis en schelpdieren houdt want er is niets anders verkrijgbaar. En, je kunt hier voor heel schappelijke prijzen genieten van de Galicische keuken.  Een greep uit het aanbod zie je op de foto. Een uitgebreide menukaart hebbben we ook voor je.

Internationaal O Grove

Alles komt zo van de zee op je bord. Daar heb je wel een busreis van 12 uur voor over of je komt uit Parijs, aldus wat mensen die we spraken. Ze zijn het er allemaal over eens dat je nergens zó goed en zo´n groot assortiment bij elkaar hebt. En het os leuk is om te zien hoe de mosselkweek in zijn werk gaat. Op de grote TV-schermen kun je dat allemaal goed volgen. Dat het allemaal nog gezond is ook, is mooi meegenomen.

Meer O Grove

Je zal niet alleen voor het Zeevruchtenfeest naar O Grove gaan, je wilt ook wat zien, je bent er toch! En dat kan heel goed in de omgeving van O Grove. Mooie wandelingen of een fantastisch strand, het is allemaal in de buurt.

Gratis nieuws in je inbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Weetjes

  • Je kunt hier jaarlijks komen genieten in de eerste twee weken van oktober.

  • Het feest draait om de vis en zeevruchten uit de Ría de Arousa en alles wat daar indirect mee te maken heeft, zoals kookshows. Er zijn traditionele dans- en muziekoptredens, wedstrijden, voorstellingen en ´s avonds spelen er bands.