Vikingen in Galicië

Duizenden mensen gekleed in berenvellen, helmen met horens en zwaarden in de hand staan op de kade van de Río Ulla te wachten op de invasie van de Vikingen. Op de achtergrond de historische verdedigingstorens, de Oostelijke Torens. Een mooi, indrukwekkend decor voor een belangrijk en superleuk cultureel feest; het Vikingenfestival in Galicië.

De Oostenlijke Torens in Catoira

Catoira en de Vikingen

Net als duizend jaar geleden willen de Vikingen via Catoira naar Santiago de Compostela, op zoek naar de schatten van de Kathedraal. Luid hoorngeblaas kondigt hun de komst aan.

Als de barbaren onder leiding van Ulfo, de Koning van de Vikingen het oorlogsschip afspringen om Catoira te veroveren staat er een leger Gallego´s klaar om hen terug te dringen. Een hilarisch spektakel dat voor veel kabaal, gelach en gejuich onder de strijders en toeschouwers zorgt. 

Daar komen ze!

Waarom een Vikingfestival?

Denemarken en Galicië
In 1960 besloot een literair en artistiek genootschap de verovering van Catoira te vieren in plaats van te betreuren. Van een kleine groep dichters groeide het feest uit tot het culturele festival dat het nu is. Met een groot internationaal toeristisch belang voor Galicië.

De band tussen Frederikssund in Denemarken en Catoira is sterk. Het Vikingenfestival staat dan ook symbool voor de verbroedering tussen de twee landen. 

De Drakkar
Het oorlogsschip, de Drakkar, is door een groep scheepsbouwers uit Catoira gebouwd. In 1993 zijn ze naar Denemarken gegaan om de bouw van vikingschepen onder de knie te krijgen.

Weer terug in Catoira bouwden ze hun eigen oorlogsschip voor het Vikingenfestival in Galicië. Een echte drakkar, gebouwd naar het wrak dat werd gevonden voor de kust van Denemarken vlakbij Roskilde´s Fjord, maar dan kleiner.

Oorlogsschip de Drakkar

Galicische cultuur

Het is echt een leuk feestje! Een hele week genieten van traditionele muziek en dans, workshops en allerlei voorstellingen en ´s avonds een openlucht disco! En zoals het hoort op een Galicisch feest, heel veel eten en drinken. De Galicische cultuur komt hier goed tot zijn recht.

Meer van Galicië leren kennen? We hebben een mooie rondreis van 10 dagen voor een eerste kennismaking met Galicië.
Meer over de rondreis.

Braderie

Vriendelijke vuurspuwers
Op het festivalterrein gebeurt er van alles. Er zijn vuurspuwers, wijn wordt uit de helmen gedronken en overal zitten groepjes mensen te eten. Wat ons echt opviel is de supergezellige en relaxte sfeer die er hangt. Het Vikingfestival is gewoon een vriendelijk feestje.

Vuurspuwers en trommels

Levensgrote Barbaren 
Zie je wel? Zelfs de meest bloeddorstige Barbaren uit het hoge Noorden worden heel vriendelijk neergezet op het Vikingfestival in Catoira.

Vriendelijke Viking

Gratis nieuws in je inbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Weetjes

  • Het feest wordt jaarlijks in het eerste weekend van augustus gevierd.

  • Als je met de auto gaat kun je het beste parkeren ‘ergens’ in het dorp en lopen naar het terrein.