Toerisme in Galicië

Een prachtige foto, vind je niet? Niet direct iets dat je doet denken aan een bloeiend toerisme in Galicië. Maar achter dit romantische en typerende plaatje gaat een wereld van …. voor je open. 

Toerisme in Galicië

Kwaliteitstoerisme in Galicië

Het Galicisch bestuur werkt hard om het toerisme in Galicië luid en duidelijk op de kaart te zetten. Infrastructuur en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Er is weinig hoogbouw en ook het behoud van de Galicische gastronomie krijgt veel aandacht. Gelukkig maar, want we willen niet vervallen in allerlei aangepaste menukaarten.

Meer over de Galicische keuken

En we zijn natuurlijk trots op de vele blauwe vlaggen en de goede kwalititeit zeewater. 

Goede kwaliteit zwemwater

Strandtoerisme in Galicië

Met een kustlijn van ongeveer 1600 kilometer en meer dan 700 stranden snap je wel dat Galicië veel te bieden heeft op het gebied van strandvakanties. Stranden die grenzen aan een dennenbos of een mooie boulevard, surfstranden en mooie stranden voor een gezinsvakantie (die met terrasjes en waterfietsen) In Galicië is voor iedereen een strand.

Meer over een strandvakantie in Galicië

Mosselkwekerijen in Galicië

Wijntoerisme

Albariño, Mencía, …. of   zijn wijnen D.O. Galicië. De witte Albariño vindt zijn oorsprong in de Rías Baixas. En de rode Mencía komt uit de Ribeira Sacra. Het wijngebied … in de …. levert een ….   Er is dan ook een levendig wijntoerisme in Galicië. Proeverijen, rondleidingen langs bodega´s en …..

Bekijk onze Albariño wijnreis

Wandeltoerisme in Galicië

Het wandeltoerisme geeft een apart sfeertje aa Galicië. De al dan niet ing groepjes lopende pelgrims met hun rugazakken en wandelstokken horen bij het ”straatbeeld” van Galicië.

Pelgrimsroutes

Er lopen maar lieft 10 pelgrimsroutes naar Santiago door Galicië. Er is nog steeds een  groep mensen die deze tochten loopt uit religieuze overwegingen maar meer dan de helft (54%) wil gewoon mooie wandelingen maken, genieten van de omgeving en een beetje vakantie vieren.

Wandel- en cultuurvakanties

Het landschap, het aanbod culturele- en gastronomische belevenissen maken Galicië bijzonder aantrekkelijk voor mooie wandel- en cultuurvakanties. Gewoon leuke vakanties waarin ….

Bekijk onze wandel- en cultuurvakanties

Met de camper door Galicië

De  laatste jaren is het campertoerisme in Galicië heel erg in opkomst. Steeds vaker zien we overal camperbusjes en motorhomes. Daarmee groeit ook het aantal camperplaatsen in Galicië. Mooie uitgeruste plaatsen op vaak bijzonder mooie plekken. .s.s.s.s.s.s.

Internationaal toerisme in Galicië?

Galicië is geliefd bij het buurland Portugal en bij de Spanjaarden zelf. Ieder jaar weer komen we veel mensen uit Madrid en Zuid Spanje tegen. Ze vinden het hier heerlijk omdat het niet zo vreselijk warm is. En veel groener.

De Nederlanders waar we een kletspraatje mee maken vertellen altijd dat ze voor Galicië hebben gekozen uit nieuwsgierigheid. De bekende kusten, dat weten ze nu wel, ze willen weer eens wat anders. Zoals Steven en Ferdinand, die we tegenkwamen op één van onze roadtrips in de Costa da Morte.

Kust Coruña
Wandelen in Galicië