Hoe is het in Galicië met Corona

Update 20 januari 2021

Het ziet er naar uit dat het toerisme na het eerste kwartaal weer een beetje op gang gaat komen. Mensen zijn aan het rondkijken naar leuke reizen naar Galicië of een mooie camino. Echt iets boeken is nog wat onzeker maar wat in het vat zit verzuurt niet, toch? En we hebben natuurlijk te maken met reisadviezen en maatregelen. Daar kunnen wij niet aan sleutelen maar we kunnen wél zorgen voor soepele voorwaarden voor vakantiereizen naar Galicië.

Covid voorwaarden 2021

  1. Op het moment dat er geen inreisverbod of negatief reisadvies geldt en Ontdek Galicië de geboekte reis kan uitvoeren zoals verwacht mag worden, gaan de reizen door.
  2. Is er voor vertrek sprake van een inreisverbod of negatief reisadvies dan wordt er een voucher voor het aanbetaalde bedrag danwel de totale reissom voor de reis geboden. Deze voucher heeft een geldigheidsduur van een  jaar vanaf het moment van uitgave. De nieuwe reis dient geboekt te worden voor deze datum verloopt. De vertrekdatum van de nieuwe reis mag na de geldigheidsdatum vallen.
  3. Wanneer de reiziger de voucher niet accepteert garandeert Ontdek Galicië een 100% restitutie van het reeds betaalde bedrag.

Huidige situatie

Momenteel is er in Spanje een ”estado de alarma” tot 9 mei 2021. In deze periode kunnen alle autonome regio´s zoals Galicië verschillende maatregelen nemen. Het bestuur van de vier provincies van Galicië volgt de lijnen van het Galicisch Bestuur, de Xunta. Daarnaast kunnen de provincies A Coruña, Pontevedra, Ourense en Lugo zelf maatregelen in het leven roepen.

En per provincie kunnen de verschillende gemeentes beslissen over de te nemen maatregelen. Het Covid-toneel is gevarieerd. Lastig hé!

Jullie hebben er niets aan om nu dagelijks geïnformeerd te worden over de gang van zaken. Maar we volgen de berichtgeving over Galicië en Corona op de voet en houden jullie vanaf nu op de hoogte van relevante informatie op onze facebookpagina en via de nieuwsbrief.

Waar informeren?