Ontdek de Paradores van Galicië

Ontdek Galicië door de ogen van Koningen, graven en markiezen. Een autorondreis door het Galicië van vroeger en nu langs de Paradores aan indrukwekkende kust en het fantastisch groene binnenland van Noord Spanje.

Inclusief

 • 11 overnachtingen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
 • wijnproeverij en rondleiding bodega
 • uitgebreide reisinfo
Start je vakantie en vraag vrijblijvend de reis aan
Autorondreis Paradores Galicië

Vanaf € 859 p.p.

verblijf in 2-persoonskamer

Paradores van Galicië

De autorondreis voert je langs een groot aantal schatten van Galicië. Het binnenland van Ourense en Lugo en de geweldig mooie kust bij Ribadeo en Ferrol. Op de terugweg neem je een stuk Rías Baixas mee en ontdek je de Albariño.

Autorondreis Paradores Galicië

Het groene, verrassende Galicië laat je kennis maken met een ander stukje Spanje. Wat mag je verwachten van de autorondreis en de Paradores?

Dag 1: Verín
Je eerste overnachting is in de parador in het Castelo Monterrei. Dit kasteel wordt door veel historici gezien als de grootste acropolis van Galicië. Een pelgrimsziekenhuis, een verdedingsfort, het heeft door de eeuwen heen al veel functies gehad. Binnen de muren bevindt zich ook de kerk van Santa María de Gracias uit de 13e eeuw. De kamers bieden een fantastisch uitzicht op het groene, heuvelachtige landschap.

Parador Verín

Dag 2: Verín – Santo Estevo (88 km / 1,15 uur)
Op naar het hart van de Ribeira Sacra, het best bewaarde geheim van Galicië. De Parador van Santo Estevo bevindt zich op een bevoorrechte en unieke plek met uitzicht over de indrukwekkende Canyones de Sil. De Parador is een voormalig klooster uit de zesde en zevende eeuw waar de barokke en Romaanse stijlen duidelijk aanwezig zijn. Een prachtige omgeving voor een mooie wandeling.

Parador San Estevo

Dag 3:  Santo Estevo – Ribadeo (205 km. / 2,5 uur) *
Vandaag rijd je naar de kust, naar Ribadeo, het laatste dorp van Galicië. Omdat het even rijden is en de omgeving veel te bieden heeft, zoals o.a. het strand van de Kathedralen, verblijf je 2 nachten in de Parador van Ribadeo. Een prachtig landhuis met een geweldig uitzicht op de Ría van Ribadeo en Asturias aan de overkant. Onderweg kom je langs het historische Lugo en Mondoñedo met haar fraaie kathedraal.

Parador Ribado

Dag 4: Ribadeo
Een dag om de omgeving te verkennen. Je vindt hier een o.a. een prachtige castro.

Dag 5:  Ribadeo – Ferrol (135 km. / 1,25 uur)
Ferrol heeft een lange maritieme en militaire geschiedenis en een bijzonder fraaie kustlijn. Dit zie je terug in de Parador waar de inrichting de nauwe band met de zee weerspiegelt. De Parador van Ferrol ligt in het centrum en is gevestigd in een statig herenhuis. In de nabije omgeving zijn  parels als het Castillo de San Felipe, mooie stranden en het grootste kustbos van Europa, A Fraga do Eume absolute aanraders.

Parador Ferrol

Dag 6: Ferrol
Breng een bezoek aan A Coruña of verken de kust.

Dag 7: Ferrol – Santiago (99 km. / 1,10 uur)
Een nacht in Santiago de Compostela, het einddoel van de pelgrimsroute en cultureel centrum van Galicië. De Parador van Santiago ligt in het centrum, naast de wereldberoemde kathedraal, aan de Praza do Obadoiro. Geschiedenis, kunst en traditie komen samen op dit plein.

Parador Santiago de Compostela

Dag 8: Santiago de Compostela – Cambados (61 km. / 50 min.)
Op weg naar de Rías Baixas, de bakermat van de Albariño. Een uitgelezen plek voor wijntoerisme want Cambados was niet voor niets Europese Wijnhoofdstad 2017. Een bezoek aan een bodega met wijnproeverij staat hier dan ook op het programma. De Parador ligt in het centrum in het vroegere paleis van Fefiñans.

Paradores Cambados

Dag 9: Cambados
In Cambados zelf is veel te zien. De Torre de Santurdiño, de Plaza de Fefiñas en de oude visserswijk zijn een greep uit al het moois. En in de nabije omgeving vind je o.a. het klooster van Armenteira en een mooie wandelroute langs gerestaureerde watermolens.

Dag 10: Cambados – Baiona (82 km. 1 uur)
Je blijft nog een dag in de Rías Baxias, in het zuiden, in het elegante, sfeervolle Baiona. Het voormalige vissersdorp waar in 1493 Colon aanmeerde met de Carabela Pinta. De Parador van Baiona ligt op het schiereilandje Monterreal, in de beschutting van een prachtige baai.

Parador Baiona

Dag 11. Baiona
Bezoek de Monte Santa Tegra met één van de waardevolste archeologische opgravingen van de Kelten en de Virgen de la Roca.

Dag 12: Laatste dag
Na het ontbijt zet je misschien zelf je rondreis nog even voort of ga je terug naar huis. Afhankelijk van je plannen krijg je nog wat leuke tips mee van ons.

* Wijnarrangement Ribeira Sacra

Je kunt er voor kiezen om vanuit San Estevo een wijnarrangement in de Ribeira Sacra te boeken. Een fraai pakket met wijnproeverij, rondleiding en lunch bij een bodega. Aansluitend maak je een onvergetelijke boottocht over de rivier de Sil.  Je overnacht in een prachtige ecologische B&B in Lugo en hiermee verleng je de reis 1 nacht. Je kunt deze optie aangeven op het aanvraagformulier.

Het betreft een vanaf-prijs die is gebaseerd op prijzen in het laagseizoen. In het hoogseizoen dien je rekening te houden met een prijsstijging vanaf € 70 p.p. afhankelijk van de accommodatie.

De beste reistijd
Van april tot en met oktober is het in de Rías Baixas over het algemeen goed weer. Maar met het klimaat in Galicië kun je alle kanten op, daarom moet je ook rekenen op een bui of wat mist.

Beschikbaar
De reis is het hele jaar door beschikbaar.

Vluchten
Voor vluchten naar Porto (Portugal) is Transavia de beste optie. Bekijk hier de vluchten.
Voor vluchten naar Santiago kun je terecht bij Vueling. Bekijk hier de vluchten.

Huurauto
Om de reis te kunnen maken dien je in bezit te zijn van een (huur)auto. Hiervoor werken wij samen met het betrouwbare Sunny Cars.

Programma
Je eerste overnachting is in Verín, in Ourense. De luchthavens van Porto (Portugal) en Santiago de Compostela liggen beiden op ongeveer 2 uur rijden van Verín).

De reis is inclusief:

 • 11 Overnachtingen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet in de Paradores.
 • 1 begeleid bezoek met wijnproeverij bij bodega in Cambados.
 • Beschrijving van de accommodaties en bodega´s.
 • Een globale routebeschrijving.
 • Informatie over activiteiten en bezienswaardigheden.
 • Kortingsvoucher restaurant.
 • Onze 24×7 bereikbaarheid.

De reis is exclusief

 • Huurauto
 • Verzekeringen
 • Vluchten
 • Toeslag 1-persoonskamer
 • Lunch & Diner

Je ontvangt van ons het programma van de reis met daarin opgenomen:

Paradores
Reserveringsbevestiging, beschrijving en contactgegevens van de Paradores

Routebeschrijving
Omdat we het belangrijk vinden dat je de vrijheid hebt om tijdens je reis ook een beetje je eigen plan te trekken ontvang je bij de reisbescheiden een globale routebeschrijving.

Bezienswaardigheden
Tijdens je autorondreis langs de Paradores van Galicië is er veel moois te zien. Tips over de mooiste bezienswaardigheden onderweg of op de plek van bestemming ontvang je bij de reisbescheiden.

Aanvullende info
Aanvullende, algemene info over Galicië.

Meer Rondreizen Galicië

Het Beste
van Galicië

Vanaf 469 p.p. / 10 dagen
2-persoonskamer

Wijnreis
Rías Baixas

Vanaf € 424 p.p. / 8 dagen
2-persoonskamer

Ribeira Sacra
Wijnervaring

Vanaf € 319 p.p. / 3 dagen
2-persoonskamer