Pontevedra

Het oude stadscentrum van Pontevedra is na dat van Santiago de Compostela, het belangrijkste van Galicië. Grote delen van deze hoofdstad van de Rías Baixas zijn autovrij en al winkelend loop je tegen de prachtigste monumenten aan. Zoals de Iglesia de la Peregrina. Het park de la Alameda zorgt voor het nodige groen en er zijn talloze leuke pleinen. Een perfecte stad voor een stedentrip.

Pontevedra, Iglesia de la Peregrina

Relaxed en autovrij

De stad heeft een Award als meest comfortabele stad om in te wonen in Europa. Grote delen van de binnenstad zijn autovrij (parkeergarages liggen ondergronds) en dat maakt dat er in de stad een relaxte sfeer hangt. Er is geen lawaai van trams of druk toeterende voertuigen. Als je al iets luidruchtigs hoort, dan zijn het de gaiteros, de doedelzakspelers.

Pelgrims in Pontevedra

Pontevedra is tevens het startpunt van twee bijzonder mooie wandelroutes, de route van Padre Sarmiento en de Variante Espiritual.
Alles over de route van Padre Sarmiento.
Alles over de Variante Espiritual.

Bezienswaardigheden in Pontevedra

Iglesia de la Peregrina
De Iglesia de la Peregrina is de blikvanger van de stad. Het is de kerk van de beschermvrouwe van Pontevedra.  Een apart gebouw dat bijna in zijn geheel rond is. In de bovenste gevel zijn de Apostel Santiago, San Roque en La Peregrina afgebeeld, de drie heiligen die de Pelgrims op hun tocht naar Santiago beschermen.

Kloosters van Santo Domingo en van San Francisco
Nog iets moois, midden in het centrum, de overblijfselen van het klooster van Santo Domingo en het klooster van San Francisco.

Parador van Pontevedra

Slapen als een vorst in het hart van de stad. De Parador is dé plek bij uitstek voor betaalbare luxe.
Vanaf € 42 per nacht.
Alles over deze Parador

La Alameda
Een prachtig stukje groen in de stad, lekker om even uit te rusten en iets te drinken.

Pontevedra - Alameda

The place to be 
Van alle pleinen vinden wij de Plaza de la Leña het leukste plein. Omdat het zo lekker authentiek en klein is. Het heeft zijn naam te danken aan het hout voor de keukens dat hier vroeger werd verkocht. Dit plein, omringd door typisch Galicische huizen en de omliggende stegen zijn dé places to be voor tapas en wijn.

Culturele Feesten
Het belangrijkste feestje in Pontevedra is la fiesta de la Peregrina in de derde week van augustus. Maar wij vinden de Feria Franca veel leuker. Een grote Middeleeuwse markt met mooie optochten, fraaie kostuums en kraampjes.
Alles over de Feria Franca

Doen in Pontevedra

Winkelen
Onze favorieten om te winkelen zijn de straten Michelena, Peregrina en Oliva. Er omheen zijn veel kleine, leuke winkels en bij het treinstation is een groot winkelcentrum.

Het toeristentreintje
Het is een beetje een boemelding, maar je ziet wel álles! In het park de Alameda kun je de kaartjes kopen. Er staat maar één treintje dus kan niet missen.

Kano
Met de kano onder de bruggen van de stad door, een aanrader!