PONTEVEDRA

Slenteren door de stad van de bruggen

Maar liefst 4 bruggen telt Pontevedra, de hoofdstad van de Rías Bajas. Het oude stadscentrum is, na dat van Santiago de Compostela, het belangrijkste van Galicië. Een perfecte stad voor een stedentrip en wat moois van de omgeving te zien. 

Pontevedra wordt omringd door de Ría de Pontevedra en de Ría de Lerez. Het is een middelgrote en gezellige stad die veel te bieden heeft, zoals het hoort voor een hoofdstad van een provincie. De stad heeft alles voor relaxed genieten van de Galicische keuken, winkelen en mooie dingen zien. Want in Pontevedra staan de prachtige gebouwen en parken gewoon midden in de stad. 

Zien in Pontevedra

Iglesia de la Peregrina
In het centrum loop je zo tegen de Iglesia de la Peregrina aan. Het is de kerk van de beschermvrouwe van Pontevedra.  Een apart gebouw dat bijna in zijn geheel rond is. In de bovenste gevel zijn de Apostel Santiago, San Roque en La Peregrina afgebeeld, de drie heiligen die de Pelgrims op hun tocht naar Santiago beschermen.

Kloosters van Santo Domingo en van San Francisco
Nog iets moois wat je gewoon op straat tegenkomt, de ruïnes van Santo Domingo en het klooster van San Francisco.

De Markthal
Alles op het gebied van de Galicische keuken vind je in de Plaza de Abastos. Prachtig uitgestald en verser dan vers.

The place to be 
Van alle pleinen vinden wij de Plaza de la Leña het leukste plein. Omdat het zo lekker authentiek en klein is. Het heeft zijn naam te danken aan het hout voor de keukens dat hier vroeger werd verkocht. Om het plein zie je oude huizen, gebouwd in de typisch Galicische stijl. Dit plein en de omliggende stegen zijn dé places to be voor tapas en wijn.

Culturele Feesten
Het belangrijkste feestje in Pontevedra is la fiesta de la Peregrina in de derde week van augustus. Maar wij vinden de Feria Franca veel leuker. Een hele grote Middeleeuwse markt waar veel moois te zien is.

BEKIJK ALLE HOTELS IN PONTEVEDRA

Doen in Pontevedra

Winkelen
Onze favorieten om te winkelen zijn de straten Michelena, Peregrina en Oliva. Er omheen zijn veel kleine, leuke winkels en bij het treinstation is een groot winkelcentrum.

Het toeristentreintje
Het is een beetje een boemelding, maar je ziet wel álles! In het park de Alameda kun je de kaartjes kopen. Er staat maar één treintje dus kan niet missen.

Golfen
Binnen een half uurtje rijden ben je op één van de mooiste golfbanen van Galicië.

Wandelen
Of je nu wel of niet een Pelgrim bent, een etappe van de Pelgrimsroute lopen is altijd een uitdaging. Het mooie van Pontevedra is dat je hier kunt kiezen uit een paar mooie wandelroutes. De Portugese route, de Spirituele Variant of de Ruta del Padre Sarmiento.

Kano
Met de kano onder de bruggen van Pontevedra door, een aanrader!

Handige info

Waar ligt Pontevedra?

Nog meer Galicië?

Vakantie in Galicië, Cultuur

Volg Ontdek Galicië op:

2018-12-04T12:20:17+00:00

Reageer op dit artikel

Vraagje? Whatsapp ons!