Welkom in Galicië!

In 2008 ruilden wij het centrum van Rotterdam voor het platteland van Galicië. Ik kan niet zeggen dat het liefde op het eerste gezicht was, tussen het dorp en mij. Het was best even wennen aan het leven op het platteland. 

In de loop van de tijd werd het duidelijk dat ons boerendorp precies het beeld is dat mensen van Galicië hebben. En dat is hartstikke jammer want Galicië doet helemaal niet onder voor de bekende Spaanse costa´s. Wat zeg ik? Als die costa´s niet oppassen dan loopt Galicië ze heel hard voorbij!

Galicië op de kaart

Als vrienden en familie kwamen namen we ze mee naar onze favoriete plekjes. We stelden mooie routes samen, namen ze mee naar  hoogtepunten en verzamelden informatie over alles wat we bezochten.

En dat bleek erg leuk om te doen. Vertellen over Galicië, over cultuur, over de gastronomie, over legendes. Iedereen was blij verrast en kwam terug om nog meer te zien. Daarom ontstond heel  langzaam, maar ook heel zeker het plan om daar iets mee te doen.

Want, als onze bekenden zo gecharmeerd waren van Galicië, dan zouden toch zeker meer mensen dat zijn? Dus, wij begonnen een reisbureau, gespecialiseerd in Galicië. Dat kunnen wij best zeggen na 12 jaar leef- en reiservaring in dit mooie noorden van Spanje. 

Een goed plan

Dat het ook een goed plan was, bleek al snel. We hadden het goed, mensen zijn op zoek naar iets nieuws in Spanje en reizen naar Noord-Spanje staat op wensenlijstjes.

Wie zijn wij?

Jorge van Ontdek Galicië

Jorge 

Ondanks dat ik in Nederland geboren ben wist ik al snel dat ik in Galicië wilde wonen. Mijn roots liggen hier. Vanuit hectisch Rotterdam naar `mijn´ dorp in Pontevedra verhuizen was dan ook een droom die uitkwam. Mijn liefde voor Galicië zit diep, daarom is Ontdek Galicië ook geen baan. Het is gewoon helemaal mijn ding.

Bianca van Ontdek Galicië

Bianca

Een Spanjegek ben ik al mijn hele leven. Ik kon eerder paella maken dan zuurkool en ik weet veel meer over Spanje dan over Nederland. Maar dat ik ooit nog eens tussen wijngaarden en schapen zou wonen had ik nooit durven dromen. Maar ik ben van Galicië gaan houden en daarom is Ontdek Galicië een prachtbaan!

Over onze emigratie naar Galicië

Als je het leuk vindt om te weten hoe onze eerste periode was … in dit korte stukje over emigreren naar Galicië lees je er alles over.