Ontdek de paradores en Galicië

Ontdek Galicië door de ogen van de vroegere adel. De rondreis Paradores Galicië brengt je in 12 dagen langs de mooiste Paradores van Galicië op indrukwekkende plekken aan de Atlantische kust en het groene binnenland van Galicië.

Inclusief:

 • 11 luxe overnachtingen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet

 • Wijnproeverij en rondleiding bodega in Cambados

 • Gepersonaliseerd roadbook met de mooiste, leukste en beste reistips

 • We zijn 24×7 voor je bereikbaar

Rondreis Paradores Galicië

Reissom 12 dagen

Vanaf € 1.050 p.p.

Verblijf in 2-persoonskamer

Reissom 12 dagen

Vanaf € 1.050 p.p.

Verblijf in 2-persoonskamer

De rondreis Paradores Galicië is inclusief:

 • 11 luxe overnachtingen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet

 • Wijnproeverij en rondleiding bodega in Cambados

 • Gepersonaliseerd roadbook met de mooiste, leukste en beste reistips

 • We zijn 24×7 voor je bereikbaar

Wat kun je verwachten van de rondreis Paradores Galicië

Ontdek Galicië door de ogen van de vroegere adel. Een 12-daagse rondreis langs de mooiste Paradores van Galicië op indrukwekkende plekken aan de Atlantische kust en het groene binnenland van Galicië.

Dag 1 & 2. Tui en de Miño

De eerste bestemming van de rondreis Paradores is Tui, ooit de hoofdstad van Galicië. Een prachtig Middeleeuws stadje met een mooi historisch centrum en een indrukwekkende kathedraal.

Aan de oevers van de Miño is het heerlijk wandelen of met een kano over de rivier.

Vanaf maart tot en met oktober heerst hier een gezellige, internationale drukte omdat Tui een etappe is op de Portugese route naar Santiago de Compostela.

Binnen een half uurtje ben je bij het natuurpark Monte Aloia of in de sfeervolle havenstad A Guarda en de Castro van Monte Santa Trega.

Dag 3. Ribeira Sacra

Op naar het groene hart van Galicië, de wijnstreek Ribeira Sacra. Een prachtig wandelgebied met mooie routes door autochtone bossen. En je ziet er veel religieuze bouwwerken uit de Romeinse tijd.

Het is een soms ruig gebied waar de rivieren de Miño en de Sil zich al slingerend een weg banen langs de hoge flanken.

Dit is ook een aangewezen plek voor een wijnproeverij in één van de vele bodega´s want de Ribeira Sacra staat bekend om de goede wijnen en de eeuwenoude, bijzondere wijnteelt.

Dag 4 & 5.  Ribadeo en het Strand van de Kathedralen

Vandaag rijd je naar de kust, naar Ribadeo, het laatste dorp van Galicië, aan de overkant van Asturias. Een mooi stukje kust aan de Cantabrische Zee waar het Strand van de Kathedralen de absolute trekpleister vormt.

Ribadeo is ook een goede plek voor vogelspotters. Er is een groot beschermd natuurgebied.

Onderweg kom je langs de stad Lugo met de historische verdedigingsmuur die bijna nog geheel in tact is.

Dag 6 & 7. Ferrol en de Rías Altas

Ferrol heeft een lange maritieme en militaire geschiedenis en een bijzonder fraaie kustlijn.

In de nabije omgeving zijn parels als het Castillo de San Felipe, mooie (surf)stranden en het grootste kustbos van Europa, A Fraga do Eume absolute aanraders.

Bij de reisbescheiden ontvang je tips over unieke kapelletjes in de buurt van Ferrol, die alleen te bezoeken zijn bij eb.

Dag 8 & 9. De Dodenkust, de Costa da Morte

Vanaf Ferrol ga je een stukje zuidelijker, naar het gebied van de Costa da Morte. De Dodenkust kennen we vooral van Kaap Finisterre.

Maar er zijn meerdere must-sees zoals het strand van Carnota en het mooie natuurgebied er omheen, en de bijzondere waterval A Fervenza do Ézaro.

Een indrukwekkend stuk kust waar veel te zien is.

Dag 10 & 11. Wijnstad Cambados en de Rías Baixas

De laatste twee dagen van de rondreis langs de Paradores in Galicië breng je door in de Rías Baixas in het zuidwesten van Galicië.

Cambados is een charmant en erg gezellig dorp aan de Ría de Arousa en de bakermat van de Albariñowijn , de unieke (echt waar) witte wijn uit Galicië.

Een mooie uitvalsplek om het idyllische Illa de Arousa of Combarro met zijn unieke verzameling hórreos (de typsiche Galicische graanschuren op hoge poten) of de verrassend leuke stad Pontevedra te bezoeken.

Dag 12. Laatste dag rondreis Paradores Galicië

Terugreis.

Overtuigd?

Ja! Stuur mij een offerte voor deze reis!

Luxe en comfort in de Paradores

Alles in, aan en om een Parador is prachtig.

Vaak is de ligging uniek en de entourage en het interieur stralen luxe en comfort uit.

Een Parador is altijd gevestigd in een kasteel, paleis, klooster of ander historisch monumentaal pand. Het zijn staatshotels en vaak behoren de panden tot cultureel erfgoed.

Bovendien kennen veel Paradorhotels in Galicië ook een fantastische keuken.

Parador van Tui ****, Pontevedra

Dit luxe staatshotel met zwembad is gevestigd in een traditionele Pazo, een Galicisch herenhuis. Vanaf de tuin met terras en zwembad heb je uitzicht op de rivier de Miño en op Portugal. Goed gelegen, op loopafstand van het historische centrum.

Santo Estevo ****, Ourense

De Parador van Santo Estevo bevindt zich op een bevoorrechte en unieke plek. Een voormalig klooster uit de zesde en zevende eeuw met barokke en Romaanse stijlen, in een middle of nowhere.

Hier geniet je van een fantastisch uitzicht op de indrukwekkende Cañones de Sil, in het hart van de Ribeira Sacra en van de Spa!

Parador van Ribadeo ****, Lugo

Prachtige Parador, helemaal in de stijl van de maritieme omgeving van Ribadeo. Vanuit de tuin van de Parador heb je een prachtig uitzicht op de Ría de Ribadeo.

De Parador van Ferrol ***, A Coruña

In  het noorden van Galicië, in de provincie A Coruña ligt de Parador van Ferrol. In het centrum van deze havenstad overnacht je in maritieme sferen. Geen zwembad hier maar wel vele mooie stranden in de buurt.

Parador Costa da Morte ****, A Coruña (Muxia)

De nieuwste en modernste Parador in Galicië opende haar deuren in 2020. In tegenstelling tot de andere Paradores is dit nu eens niet een historisch pand maar een gloednieuw gebouw. Het is een bijzonder pand dat opgaat in de omgeving. Het uitzicht op de Oceaan vanaf het zwembad en het terras is spectaculair te noemen!

De Parador van Cambados ****, Pontevedra

Een Parador in het Albariño paradijs van de Rías Baixas; Cambados. Een statig gebouw in dit net zo statige stadje. Gelegen in het centrum, met zwembad en op loopfstand van alles wat mooi is in Cambados.

Algemeen

 • De reis is het hele jaar beschikbaar.
 • Wil je een dag langer of juist korter op een bestemming? Dat kan, we passen de rondreis voor je aan.
 • De reis is uit te breiden met een bezoek aan het strand van de kathedralen in Galicië.
 • Neem contact met ons op om je vragen en wensen te bespreken.
 • Van april tot en met oktober is het over het algemeen goed weer. Maar met het klimaat in Galicië en León kun je alle kanten op, daarom is het altijd goed rekening te houden met een bui of wat mist.
 • Vluchten en huurauto
  De luchthaven in Porto (Portugal) is de beste optie voor deze rondreis. De reistijd naar de eerste bestemming, Valderrey in León is ongeveer 3,5 uur.
 • Voor vluchten geven we advies en een offerte voor een huurauto nemen we mee in het reisvoorstel.

Reisbescheiden
Binnen 7 dagen voor vertrek en mits het totaalbedrag door ons ontvangen is, ontvang je per post alle informatie voor de reis:

 • Hotelvouchers.
 • Roadbook met aanbevelingen voor de route, waardevolle tips voor de mooiste bezienswaardigheden onderweg en op de plek van bestemming, plattegronden en foldermateriaal.

De rondreis Paradores Galicië is inclusief:

 • 11 Luxe overnachtingen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet in de Paradores.
 • 1 bezoek met wijnproeverij bij bodega in Cambados.
 • Uitgebreide reisbescheiden met een schat aan informatie.
 • Onze 24×7 bereikbaarheid.

De reis is exclusief

 • Huurauto
 • Verzekeringen
 • Vluchten
 • Toeslag 1-persoonskamer
 • Lunch & Diner

Sfeerbeelden Paradores Galicië

Tui

Ribeira Sacra

Ribadeo

Ferrol

Costa da Morte

Cambados

Impressie route