Is Galicië leuk voor kinderen?

Wat zijn de leukste plekken voor een vakantie in Galicië met kinderen? Zon, zee en strand is al snel goed voor veel kids. Maar misschien willen ze ook wel raften, naar een waterpark, iets spannends doen, paardrijden of naar een leuk feest. Of een beetje cultuur snuiven maar niet te saai graag. Tips voor kids in Galicië.

Kindervakantie in Galicië

Strandvakantie met kids in Galicië

Zandkastelen bouwen, kuilen graven, beetje waterfietsen, snorkelen of over de rotsen klauteren. En natuurlijk een ijsje eten tussendoor. Dat is al snel een topvakantie voor de kids. Aan de 1600 kilometer lange kust van Galicië liggen talloze stranden waar de kids (en jij) blij van worden.

Strandvakantie in Galicië

Strandvakantie in Galicië met kinderen

Coruña met kinderen

A Fervenza do Ézaro
Waterpret is altijd leuk. En laten we daar nou heel veel van hebben in Galicië! Neem nou de waterval A Fervenza do Ézaro in A Coruña. Een prachtig spektakel voor de hele familie. Deze waterval is bijzonder omdat hij in de Oceaan uitkomt. Net voor het pad naar de waterval is er een gedeelte waar je bootjes kunt huren.

Waterval van Ézaro

Aquarium Finisterrae

In A Coruña, vlakbij de Toren van Hércules vind je La casa de los Peces, het huis van de vissen. Vanaf de boulevard zie je de zeehondjes al in het buitenbad!

Toren van Hércules  en Monte San Pedro

In A Coruña bent mag je het beklimmen van de Toren van Hércules niet overslaan, dat hoort echt bij een kindervakantie in Galicië. En al helemaal niet een bezoek aan de Monte San Pedro. Met de panoramalift naar boven is hartstikke spannend. Eénmaal boven vind je onder andere de kanonnen van de oude militarie basis en het enige uitkijkpunt in Spanje met een zicht van 360º.  Nog een beetje spelen of picknicken en de dag kan niet meer stuk!

A Coruña is trouwens een prachtige stad!

A Coruña met kinderen
Kanon op de Monte San Pedro

Galicië op maat voor kinderen

Als je kinderen het naar hun zin hebben tijdens de vakantie, heb jij dat ook! Wil je alles tot in de puntjes geregeld hebben zodat je je lekker kunt bezighouden met zandkastelen bouwen? Wij maken graag een rondreis op maat voor het hele gezin.

Rondreis op maat

Dagje waterpark

Voor nog meer waterpret kun je naar het leukst waterpark voor kinderen in Galicië,  in Cerceda (A Coruña). Trampolines, jacuzzi´s, een golvenbad, de onvermijdelijke grote glijbanen en een aantal groene zones. Het is een druk bezocht park, kaartjes reserveren is aan te raden.

Kaartjes reserveren

Waterpark Cerceda

Spannend wandelen in A Coruña

Galicië is een wandelparadijs en wandelen met de kids is leuker als er wat te beleven valt. Zoals bij het park Xirimbao, vlakbij Padrón. De 80 meter lange hangbrug over de rivier de Ulla is een uitdaging en je ziet er historische fuiken die werden gebruikt voor de vangst van zalm.

Hangbrug Xirimbao, A Coruña

Met kinderen in Pontevedra

O Grove

Op het schiereilandje O Grove, voor de kust van Pontevedra kun je voor vissen kijken terecht bij het aquarium bij Punta Moreiras. Het is een bijzonder mooie plek met een erg leuk beeldenpark. Kinderen klimmen graag op de mini-vuurtoren.

Maritiem museum

Tegenover het aquarium is een klein maritiem museum. Hier kun je onder andere zien hoe vroeger de vis werd gezouten, er staan oude oude vissersbootjes, gebruiksvoorwerpen en nog veel meer dat met het maritieme leven te maken heeft.

Meer over het aquarium en museum in O Grove

O Grove en de zee

Bijzonder kinderpark in Pontevedra

Tegenover O Grove op het eilandje A Toxa is een superleuk park, La Aldea de los Grobits, het dorpje van de Grobits. Geïnspireerd op de huisjes uit The Lord of the Rings. Minihuisjes met minitafels en ministoelen, paddestoelen en kabouters. Kleurrijk en met veel fantasie, een topper als je met de kinderen in Galicië bent.

Huisjes van de Grobits
Mini interieur

Natuurpark Río Barosa

De Río Barosa is ook een aanrader. Deze waterval is veel kleiner dan die in A Coruña maar het is en topuitje! Aan de voet van de waterval vormen zich kleine basins waar het heerlijk spetteren is. Er is een fraaie picknickplaats in de schaduw en je vindt er twee restaurants.

Meer over natuurpark Río Barosa

Varen met kinderen in Galicië

Eén van de leukste dingen om te doen met kinderen in Galicië is een boottochtje. De tochtjes over de Ría de Arousa  of de Ría de Pontevedra zijn áltijd een succes. Er worden mosselen, wijn en frisdrank geserveerd en de kers op de taart is natuurlijk wanneer er dolfijnen meezwemmen.

Meer over de boottocht

VigoZoo, dierentuin in Vigo

Een zwarte panter, beren, vleermuizen, wolven of enge spinnen, je kunt het allemaal bekijken in de dierentuin in Vigo. Je kunt er een heel dagje uit van maken want er is ook een toffe speeltuin,  een zwembad en natuurlijk een restaurant.

Park en uitkijkpost
Vlakbij de dierentuin, bij het park A Madroa heb je vanaf de 250 meter hoogte een prachtig uitzicht over Vigo, de Rande brug en in de verte de Cíes Eilanden.

Deze eilanden zijn een natuurparadijs en horen bij het Nationaal Park van de Atlantische Eilanden in Galicië.

Dierentuin in Vigo

Superstrand voor de kids in Vigo

Het strand van Samil in Vigo is een bijzonder kindvriendelijkste stranden in Galicië. Of eigenlijk is het meer de boulevard want die is uitgerust met zwembaden (kikkerbadjes), een skatebaan, en een basketbalveld. Er is ruim parkeergelegheid en genoeg tentjes om lekker te eten. En het is een mooie plek voor de zonsondergang!

Playa de Samil in Vigo

Historisch Galicië met kinderen

Openlucht museum A Guarda

Op de Monte de Santa Trega is een prachtig stukje geschiedenis van Galicië te bewonderen. Het leukste museum voor kinderen in Galicië. Net over de grens met Portugal vind je hier één van de grootste en best bewaarde castros van Galicië. Het is bovendien prachtig en de historische ”hutjes” zijn erg leuk om te bekijken, je kunt er zelfs ín!

Over de castro van Monte Santa Trega

Pontevedra met kinderen

Prehistorisch park in Galicië

Het Parque Archeologico da Arte Rupestre Campo Lameiro in Pontevedra, is ook een leuke optie als je met de kinderen in Galcië op vakantie bent. Rotstekeningen en de naar waarheid nagebouwde nederzetting nemen het hele gezin mee naar 4.000 jaar geleden. Verdwalen in het labyrint en een hapje eten, een leuk en leerzaam dagje uit.

Rotstekeningen in Campo Lameiro

Actief in de Rías Baixas

Ecopark Atalaia

Raften, kayakken, canyoning in Galicië, het kan op veel plekken. Niet voor niets is Galicië het land van de duizend rivieren! Vlakbij Pontevedra biedt Ecopark Atalaia vele mogelijkheden. Kayaken op rustig water of raften op wat wilder water op de rivier de Lérez.

Of met de hele familie paintballen!

Ecopark Marín voor kabelbaan en paardrijden

Blijf je liever aan land dan wil je misschien wel paardrijden of van boom tot boom met de spannende kabelbaan.

Info over het park

Activiteiten voor kids in Galicië

Karten in Sanxenxo

Iets van heel andere orde is de kartbaan in Sanxenxo. Stoere karts voor de kids en ook voor volwassenen natuurlijk. Je kunt er ook guads huren of een tochtje maken met een kano.

Info kartbaan Sanxenxo

Karten in Sanxenxo, Pontevedra

Galicische cultuur voor kinderen

Vikingenfestival

Ben je rond het eerste weekend van augustus in Galicië in de buurt van Pontevedra mis dan het Vikingenfestival in Catoira niet. Op het terrein rond de oude verdedigingstorens is een grote braderie met leuke snuisterijen en spelletjes. Maar het allerleukste is de nabootsing van de invasie van de Vikingen, op zondagmiddag vanaf 12.00 uur. Het is één van de leukste feesten en hier wil je echt naar toe als je op vakantie bent in Galicië.

Meer over dit feest

Vikingen in Catoira