Ribadeo, het ‘laatste’ dorp van Galicië in de provincie Lugo is hard op weg de nieuwste hotspot voor een vakantie in Galicië te worden. Wij snappen wel waarom want dit kleine dorp aan de ruige Cantabrische kust heeft enorm veel te bieden. 

Rinlo

Vakantie in Ribadeo
De mooie omgeving en de gunstige ligging aan de Cantabrische Zee hebben de laatste jaren een grote aantrekkingskracht op bezoekers. In de zomer verdubbelt zelfs het aantal inwoners.

Winkels en monumenten
Knusse ambachtswinkels, boutiques en delicatessewinkels om van te watertanden. Monumenten als de Torre de los Moreno en het klooster van Santa Clara om cultuur te snuiven.

Stranden
Stranden als Esteiro of het surfstrand Os Castros voor het nodige strandplezier en de haven aan de Ría de Ribadeo voor het ultime vakantiegevoel.

Ría de Ribadeo

Info over Ribadeo

Rond 1870 keerden de eerste emigranten terug uit Amerika, zij kregen de bijnaam, de Indianen. Deze Gallegos hadden goed geboerd in Amerika en begonnen in Ribadeo aan de bouw van villa´s in een moderne stijl.

Rijkdom
Er werd ander bouwmateriaal gebruikt en ze bouwden hun nieuwe, prachtige onderkomens tussen de reeds bestaande Galicische gebouwen, zo viel hun rijkdom nóg meer op. Behalve pronken met hun rijkdom financieerden een aantal Indianen de bouw van scholen, openbare verlichting, stromend water en grote (palm)tuinen.

Palmtuin in Ribadeo

Zien in Ribadeo

Stadscentrum
Zo historisch als wat! Veel gebouwen uit de glorietijd van de Indianen vind je terug in de straten Vilafranca do Bierzo, San Roque en Clemente Martínez.  Het pand van de Aduana Vieja (de oude douane) en de cosmopolitische Torre de los Moreno zijn de blikvangers.

Torre de los Moreno

Rinlo
Vlakbij Ribadeo ligt het schattige vissersdorpje Rinlo, bekend om de kweek en vangst van percebes, het schelpdier dat wij kennen als eendenbekken. Pittoresk is het juiste woord voor dit dorp, een must-see.

Het strand van de Kathedralen
La Playa de las Catedrales, het natuurmomument aan de kust moet je natuurlijk gaan zien als je in Ribadeo bent. De bus is de beste manier om dat te doen, omdat je buskaartje tevens geldt als entreekaartje voor het strand.

Meer info over het strand van de Kathedralen

Playa de las Catedrales in Lugo

Hotels in Ribadeo

Een leuk hotel kun je het beste zelf kiezen. Maar wij vinden Hotel Voar een goede optie omdat er weinig hotels met een zwembad zijn, zó dicht bij het centrum.

Doen in Ribadeo

Wandelen
Hier hebben ze zich wel uitgesloofd met de wandelroutes. Strandroutes, bergroutes of langs de rivier, voor alles is er een route.
De camino del Norte naar Santiago loopt door het dorp.

Alle info over deze route vind je bij Camino Comfort.

Varen en watersport
Sportvissen, surfen, duiken en zeilen of lekker kayakken over de Ría de Ribadeo, het kan allemaal georganiseerd worden bij de haven van Ribadeo.

Jachthaven Ribadeo

Vogels spotten
De omgeving van Ribadeo maakt deel uit van het Europees netwerk van Beschermde Natuurgebieden, de Rede Natura 2000. Het is dé plek voor vogelspotters. Alle informatie vind je bij Ribadeo Birding

Gastronomie
Een rondje tapas is de perfecte manier om de gastronomie van een streek te leren kennen. In deze hotspot staat de tweede week van mei in het teken van deze kleine culinaire hoogstandjes.

Weetjes