Ribadeo

Ribadeo, het ‘laatste’ dorp van Galicië in de provincie Lugo is hard op weg de nieuwste hotspot voor een vakantie in Galicië te worden. Wij snappen wel waarom want dit kleine dorp  vlakbij het strand van de kathedralen aan de ruige Cantabrische kust heeft enorm veel te bieden. 

Rinlo

Over Ribadeo

Rond 1870 keerden de eerste emigranten terug uit Amerika, zij kregen de bijnaam, de Indianen. Deze Gallegos hadden goed geboerd in Amerika en begonnen in Ribadeo aan de bouw van villa´s in een moderne stijl.

Rijkdom
Er werd ander bouwmateriaal gebruikt en ze bouwden hun nieuwe, prachtige onderkomens tussen de reeds bestaande Galicische gebouwen, zo viel hun rijkdom nóg meer op. Behalve pronken met hun rijkdom financieerden een aantal Indianen de bouw van scholen, openbare verlichting, stromend water en grote (palm)tuinen.

Palmtuin in Ribadeo
Ría de Ribadeo

Het dorp

Stadscentrum
Het stadscentrum is zo historisch als wat! Knusse ambachtswinkels, boutiques en delicatessewinkels om van te watertanden. De prachtige panden uit de glorietijd van de Indianen brengen je even terug naar toen. De Torre de los Moreno of het pand van de Aduana Vieja (de oude douane) zijn prachtig om te zien. En het klooster van Santa Clara is ook best een bezoek waard.

Meer inspiratie
Vind je het leuk om meer inspiratie voor Galicië te ontvangen, schrijf je dan in voor de inspiratiemail.

Torre de los Moreno

Stranden bij Ribadeo

Het Strand van de Kathedralen
La Playa de las Catedrales is een waar natuurmonument aan de kust. Het is er vlakbij en is een absolute must-see als je er toch bent.
Alle info over dit strand

Verder vind je bij Ribadeo vele mooie stranden als dat van Esteiro of het surfstrand Os Castros.

Varen en watersport
Sportvissen, surfen, duiken en zeilen of lekker kayakken over de Ría de Ribadeo, het kan allemaal georganiseerd worden bij de haven.

Playa de las Catedrales in Lugo
Jachthaven Ribadeo

Vlakbij

Rinlo
Vlakbij Ribadeo ligt het schattige vissersdorpje Rinlo, bekend om de kweek en vangst van percebes, het schelpdier dat wij kennen als eendenbekken. Pittoresk is het juiste woord voor dit dorp.

Isla Pancha
Het nabijgelegen Isla Pancha met de vuurtoren is ook leuk om te zien.

Ribadeo - Isla Pancha

Wandelparadijs

Hier hebben ze zich wel uitgesloofd met de wandelroutes. Strandroutes, bergroutes of langs de rivier, voor alles is er een route.
De camino del Norte naar Santiago loopt door het dorp.

Alle info over deze route vind je bij Camino Comfort.

.

Vogels spotten
De omgeving van Ribadeo maakt deel uit van het Europees netwerk van Beschermde Natuurgebieden, de Rede Natura 2000. Het is dé plek voor vogelspotters. Alle informatie vind je bij Ribadeo Birding

Gastronomie
Een rondje tapas is de perfecte manier om de gastronomie van een streek te leren kennen. In deze hotspot staat de tweede week van mei in het teken van deze kleine culinaire hoogstandjes.