Galicië en de Paradores

Overnachten in één van de Paradores van Galicië is Luxe met een hoofdletter. Historie, comfort en een bijzondere gastronomie op de meest fantastische plekken. Aan de kust, in het binnenland of midden in de stad. Een rondje langs de Paradores van Galicië.

Wat is een Parador?

Alles in, aan en om een Parador is prachtig. Vaak is de ligging uniek en de entourage en het interieur stralen luxe en comfort uit. Een Parador is nagenoeg altijd gevestigd in een voormalig kasteel, paleis, klooster of ander historisch monumentaal pand. Een Parador is een staatshotel en vaak behoren de panden tot cultureel erfgoed. Bovendien kennen alle paradores in Galicië een fantastische Galicische keuken.

In Galicië hebben we 13 van deze schoonheden voor een prachtige vakantie in Galicië.

Het neusje van de zalm in Baiona

Mooier kan bijna niet. Eén van de mooiste Paradores van Galicië op een sprookjesachtige plek. De Parador van Baiona is een ****  hotel en ligt op het schiereilandje Monterreal. Vanuit het zwembad kijk je uit op de Atlantische Oceaan met in de verte de Cíes Eilanden. Perfect gelegen, op loopafstand van het gezellige centrum en vissershaven van Baiona.

Dit staatshotel is omringd door een historische verdedigingsmuur en biedt fantastische uitzichten. Het is één van de mooiste Paradores van Noord Spanje.

Rondreis Paradores Galicië, Paradorhotel Rías Baixas

De Parador van Cambados, Pontevedra

Een Parador in het Albariño paradijs van de Rías Baixas; Cambados. Een statig gebouw in dit net zo statige stadje aan de Arousa rivier. De Parador heeft een zwembad en ligt in het centrum, op loopfstand van alles wat mooi is in Cambados. Andere must-sees als Combarro of het eilandje Illa de Arousa liggen op nog geen 3 kwartier rijden. De Parador van Cambados is een **** hotel met zwembad en een voortreffelijke keuken.

Meer over Cambados

Paradores Cambados

Rondreis Paradores Galicië

We hebben een prachtige combinatie van de mooiste Paradores voor je samengebracht in een autorondreis.

De Parador van Ferrol , A Coruña

Eén van de paradores in A Coruña is die in Ferrol. In het centrum van deze havenstad overnacht je in maritieme sferen. Geen zwembad hier maar wel vele mooie stranden in de buurt. De Parador van Ferrol is een ***hotel.

Parador Ferrol

De Parador van Ribadeo, Lugo

Ribadeo is het laatste dorp van Galicië, in de provincie Lugo en ligt aan de Cantabrische Zee. De Parador van Ribadeo is een ***hotel aan de Ribadeo rivier. Ribadeo zelf is een prachtig dorp om te bezoeken. Net als het strand van de Kathedralen, dat er vlakbij ligt.

Meer over Ribadeo

Parador Ribado

Parador Costa da Morte

De Parador aan de Costa da Morte, de Dodenkust is het nieuwste ****hotel in Galicië. Het is een uitzondering op de regel want deze parador is gevestigd in een nieuw pand dat in 2020 zijn deuren opende.

Het gebouw is zodanig ontworpen dat het lijkt op te gaan in de omgeving. Prachtig gelegen, met een fantastisch zwembad en aan open zee. Plaatsen die je wilt zien in Galicië als Finisterre, Santiago of A Coruña bereik je binnen anderhalf uur met de auto.

Paradores in Galicië, de Dodenkust

Steden in Galicië met een Parador

Santiago de Compostela, Pontevedra en Tui zijn de steden die pronken met een Parador in hun toch al zo mooie, historische stadscentra. In Monforte de Lemos vinden we ook een Parador maar nét iets buiten het centrum.

De Parador van Santiago de Compostela, A Coruña

Aan het emblematische Praza do Obradoiro staat de Parador van Santiago de Compostela mooi te zijn. Dit ****staatshotel is ook wel bekend als het Hostal dos Reis Católicos. De Parador en de Kathedraal vormen samen een uniek en prachtig geheel van kunst, traditie, architectuur en geschiedenis.

Parador Santiago de Compostela

Parador van Pontevedra

Deze Parador van Pontevedra is een ***hotel en ligt in het historisch centrum van deze prachtige hoofdstad van de Rías Baixas. Ideaal voor een stedentrip Pontevedra, als je op doorreis bent of als accommodatie op een pelgrimsroute.

Parador van Pontevedra

De Parador van Tui, Pontevedra

Aan de rivier de Miño, die de natuurlijke grens met Portugal vormt ligt de historische stad Tui. Hier vind je de enige Kathedraal van de provincie Pontevedra, de Kathedraal van Santa María. De Parador van Tui, een luxe ****staatshotel met zwembad is gevestigd in een traditionele Pazo, een Galicisch herenhuis aan de rand van de rivier en op 7 minuten lopen van het centrum.

Parador Tuy

Monforte de Lemos, Lugo

Op het hoogste punt van dit heerlijke stadje prijkt een prachtig Monumentaal geheel. De Torre de Homenaje, het klooster van San Vicente do Pino en het paleis van de Graven van Lemos. De Parador van Monforte is een ****hotel, gevestigd in het paleis en beschikt over een zwembad! Een ideale uitvalsplek om de omgeving te leren kennen, dichtbij de Ribeira Sacra met de indrukwekkende Cañones de Sil.

Parador Monforte de Lemos

Paradores in het binnenland van Galicië

Het binnenland van Galicië is enorm uitgestrekt. Daarom is het ook niet vreemd dat er Paradores in een heuse ”middle of nowhere” zijn. Zoals de de twee Paradores in Ourense. In  Santo Estevo en in Verín. Of die van Vilalba. Maar ook deze bieden luxe overnachtingen.

Santo Estevo, Ourense

De Parador van Santo Estevo bevindt zich op een bevoorrechte en unieke plek met uitzicht over de indrukwekkende Cañones de Sil, in het hart van de Ribeira Sacra. Een voormalig klooster uit de zesde en zevende eeuw met barokke en Romaanse stijlen. Hier kun je fantastisch wandelen en daarna laat je je verwennen in de Spa van dit bijzonder ****hotel in Ourense.

Parador van Santo Estevo

Verín ***, Ourense

Op de grens met Portugal, in het wijngebied Monterrei ligt de Parador van Verín, een ****hotel. Het van oorsprong typisch Galicisch herenhuis biedt uitzicht op de vallei, het kasteel van Monterrei en heeft een zwembad. Ook deze omgeving is een aanrader voor wandelliefhebbers.

Parador Verín

Parador Castillo de Monterrei, Ourense

Op heel korte afstand van Verín, binnen de muren van het voormalige verdedigingsfort en later pelgrimsziekenhuis, vinden we de Parador de Castillo de Monterrei. Heel veel historie hier want dit ****hotel is volgens deskundigen de grootste acroplis van Galicië.

Parador Castillo de Monterrei

Vilalba, Lugo

Vilalba is een slaperig stadje in de provincie Lugo. Een historische plek in een prachtige groene omgeving. De Parador is uniek door de ronde bouw. Een bijzondere overnachtingsplek met vier sterren voor pelgrims op de Camino del Norte of als je het naburige Mondoñedo bezoekt.

Parador in Vilalba

Wat kost een verblijf in een Parador?

De prijzen voor een overnachting in een 2-persoonskamer inclusief het luxe ontbijtbuffet varieeëren van € 80 tot € 400 per nacht. Afhankelijk van het seizoen en de Parador. Het neusje van de zalm, de Parador in Baiona is één van de duurdere paradorhotels in Galicië.