Hotspot Ribadeo in het Noorden van Galicië

Ribadeo, het ‘laatste’ dorp van Galicië in de provincie Lugo is hard op weg de nieuwste hotspot voor een vakantie in Galicië te worden. Wij snappen wel waarom want dit kleine dorp  vlakbij het strand van de kathedralen aan de ruige Cantabrische kust heeft enorm veel te bieden. 

Rinlo

Over Ribadeo

Rond 1870 keerden de eerste emigranten terug uit Amerika, zij kregen de bijnaam, de Indianen. Deze Gallegos hadden goed geboerd in Amerika en begonnen in Ribadeo aan de bouw van villa´s in een moderne stijl.

Rijkdom
Er werd ander bouwmateriaal gebruikt en ze bouwden hun nieuwe, prachtige onderkomens tussen de reeds bestaande Galicische gebouwen, zo viel hun rijkdom nóg meer op. Behalve pronken met hun rijkdom financieerden een aantal Indianen de bouw van scholen, openbare verlichting, stromend water en grote (palm)tuinen.

Palmtuin in Ribadeo
Ría de Ribadeo

Het dorp

Stadscentrum
Het stadscentrum is zo historisch als wat! Knusse ambachtswinkels, boutiques en delicatessewinkels om van te watertanden. De prachtige panden uit de glorietijd van de Indianen brengen je even terug naar toen. De Torre de los Moreno of het pand van de Aduana Vieja (de oude douane) zijn prachtig om te zien. En het klooster van Santa Clara is ook best een bezoek waard.

Meer inspiratie
Vind je het leuk om meer inspiratie voor Galicië te ontvangen, schrijf je dan in voor de inspiratiemail.

Torre de los Moreno

Stranden bij Ribadeo

Het Strand van de Kathedralen
La Playa de las Catedrales is een waar natuurmonument aan de kust. Het is er vlakbij en is een absolute must-see als je er toch bent.
Alle info over dit strand

Verder vind je in de directe omgeven mooie stranden als dat van Esteiro of het surfstrand Os Castros.

Varen en watersport
Sportvissen, surfen, duiken en zeilen of lekker kayakken, het kan allemaal georganiseerd worden bij de haven.

Playa de las Catedrales in Lugo
Jachthaven Ribadeo

Vlakbij Ribadeo

Rinlo
Vlakbij ligt het schattige vissersdorpje Rinlo, bekend om de kweek en vangst van percebes, het schelpdier dat wij kennen als deeendenmossel. Pittoresk is het juiste woord voor dit dorp.

Isla Pancha
Het nabijgelegen Isla Pancha met de vuurtoren is ook mooi om even te bekijken.

Vuurtoren Isla Pancha, Ribadeo

Parador van Ribadeo

Dit heerlijke dorp is opgenomen in onze Paradores rondreis.
Alle info over de 12-daagse autorondreis langs de Paradores van Galicië 

Foz

De stranden van Foz
Op een half uurtje, richting het west ligt Foz. Foz staat bekend om de prachtige stranden met goede faciliteiten en fijn, wit zand. Rapadoira is het strand grenzend aan het centrum. Een heerlijke plek met een fraaie  wandelpier. Ideaal als je dichtbij restaurants en terrasjes wilt blijven. Verder kun je kiezen uit wat kleinere en meer afgelegen stranden als Llas of Arelonga.

Castro de Fazouro
Vanuit Foz ben je binnen bij de Castro de Fazouro, een mooie archeologische opgraving die dateerd uit de 3e eeuw. Mooi om even een kijkje te nemen.

Foz, vlakbij Ribadeo
Castro Fazouro, Foz

Wandelen in Noord Spanje 

Hier hebben ze zich wel uitgesloofd met de wandelroutes. Strandroutes, bergroutes of langs de rivier, voor alles is er een route.
De camino del Norte naar Santiago loopt door het dorp.

Met de camper door Galicië

Dit hele kustgebied in Noord Spanje is prachtig om met een camper te gaan zien. Dat moeten veel mensen vinden want we kwamen er heel wat tegen tijdens onze trip langs de kust van Lugo. En niet iedereen was vertrokken uit eigen land maar huurden een camper in Galicië.

Info over een camper huren in Galicië

Met de camper

Vogels spotten
De omgeving van Ribadeo maakt deel uit van het Europees netwerk van Beschermde Natuurgebieden, de Rede Natura 2000. Het is dé plek voor vogelspotters. Alle informatie vind je bij Ribadeo Birding

Gastronomie
Een rondje tapas is de perfecte manier om de gastronomie van een streek te leren kennen. In deze hotspot staat de tweede week van mei in het teken van deze kleine culinaire hoogstandjes.