Mondain en charmant Sanxenxo

Sanxenxo heeft de naam mondain te zijn en daarom wordt het ook wel het Marbella van Noord Spanje genoemd. Een beetje is het dat wel, niet voor niets is het één van de populairste badplaatsen aan de kust van Pontevedra in Galicië. De fijne flaneerboulevard aan het strand van Silgar met vele terrassen en het charmante centrum lenen zich heel goed voor een heerlijke strandvakantie. Maar er is meer.

Sanxenxo

Toeristisch Sanxenxo?

Met name in juli en augustus is het erg druk in deze badplaats. Maar dan wel op een heel Spaanse manier. Je hoort hier maar weinig andere talen dan Spaans, Gallego en Portugees. In het voor- en naseizoen is die levendige drukte er niet en is het er zeer aangenaam vertoeven. Dankzij het microklimaat is het dan ook heerlijk zacht weer.

Het voor- en naseizoen is ook de lekkerste periode om de route van Padre Sarmiento te wandelen. De eerste etappe eindigt in dit heerlijke dorp.

Het strand van Silgar

Het prachtige strand, La Playa de Silgar is één van de fijnste stranden van de provincie Pontevedra. Er zijn een aantal strandtentjes, er zijn (voet)douches en het is er schoon en netjes. Vanaf het strand zie je in de verte de ”open zee”. Maar omdat Sanxenxo aan de monding van de Ría de Pontevedra ligt, is het strand ook lekker beschut.

Naast het strand van Silgar vind je in de omgeving talloze fantastische stranden. Montalvo, Areas of A Lanzada zijn fijne stranden (met blauwe vlaggen) en binnen 15 minuten bereikbaar.

O Salnés

Sanxenxo maakt deel uit van het gewest O Salnés. Dit gebied is een beetje een mini Galicië want je vindt er álles. Vele stranden, mooie bossen, een groot aanbod aan wandelroutes, leuke dingen voor de kids en een erg goede gastronomie. En natuurlijk een groot aanbod aan cultuur. Combarro, Cambados liggen op een steenworp afstand van Sanxenxo. 

Lees alles over de parels van O Salnés

Sanxenxo

De boulevard van Sanxenxo

De boulevard is zo´n echte Spaanse flaneerboulevard. Vanaf de jachthaven wandel je langs het strand naar de andere kant van het dorp. Dat is een aanrader want het is een bijzondere gewaarwording om vanuit de drukte van ijssalons, boutiques, terrassen en wandelende mensen opeens bij Punta Vicaño te staan. Een prachtige oase van rust die uit het niets lijkt op te doemen.

Punta Vicaño, Sanxenxo
Kunst op de boulevard

Sanxenxo 2020

In verband met de Covid-maatregelen ziet het strand van Silgar er dit jaar zó uit.

Appartementen in Sanxenxo

Heb je zin gekregen in een vakantie in deze parel van de Rías Baixas en verblijf je graag in een appartement? Kijk dan even naar onze appartementen in Sanxenxo.

Sanxenxo en de jachthaven

De luxe jachthaven is de trots van Sanxenxo. De 700 aanlegplaatsen, het grote shopaanbod en goede restaurants maken deze jachthaven de belangrijkste van de Rías Baixas. De eerste Volvo Ocean Race startte in deze haven in aanwezigheid van de toenmalige Koning Juan Carlos. Je ziet er de meest fantastische jachten. Heb je geen jacht? Geen probleem, ze zijn ook te huur! 

Naast de pracht en praal van de jachthaven vind je om de hoek de vissershaven. Een heel leuk contrast.

Haven van Sanxenxo
Vissershaven Sanxenxo

Ontdek Sanxenxo en meer

In onze rondreis Stad en Strand Galicië zijn 5 overnachtingen in Sanxenxo opgenomen.
Bekijk deze mooie 13-daagse autorondreis door Galicië

Watersport
Er zijn kano´s en waterfietsen te huur en voor het betere surfwerk ga je naar het strand van A Lanzada, een paar kilometer verderop.

Boottochtjes
De mosselboot of een excursie naar één van de
Atlantische Eilanden zijn een absolute aanrader als je in de Rías Baixas bent.

Slenteren en Tapas
Al slenterend door de wirwar van straatjes in het oude centrum loop je tegen leuke plekken aan voor een glaasje wijn en tapas.

Tapas!

Karten, quads en kano
Meer dan 60 karts voor alle leeftijden, een kindercircuit en quads staan tot je beschikking bij de Kartbaan vlakbij. Wil je niets met wielen dan kun je minigolfen of kanoën op het meer van ruim 30.000 vierkante meter

Voor de kids
Het
aquarium en maritiem museum in O Grove of de Aldea de los Grobbits op het eiland A Toxa.

Meer tips voor kids!