Tussen Pontevedra en Vigo

O Morrazo is een vergeten stukje Rías Baixas. Het ligt onbekend te zijn tussen de riviermondingen van Vigo en Pontevedra en aan de Atlantische Oceaan. Een schiereiland met een soms woeste kust, culturele rijkdom, kliffen, kapen en een grote diversiteit aan flora en fauna. De hoofdstad Cangas do Morrazo, verrassende dorpen als Bueu en Moaña en het mooie Cabo Home stelen de show op deze onbekende plek in Galicië.

Cabo Home op O Morrazo

De Rías Baixas maar dan anders

O Morrazo ligt in de provincie Pontevedra en hoort bij de Rías Baixas. Dat weten niet veel mensen omdat Combarro, Cambados of O Grove vaak de boventoon voeren. Ook allemaal prachtig maar er is meer. Zo is er dus O Morrazo, de Rías Baixas die je niet ziet en waar (bijna) iedereen ongemerkt voorbij rijdt. Wij niet!

Costa da Vela, de parel van O Morrazo

De landtong die O Morrazo vormt is met zijn grote diversiteit aan flora en fauna in de eerste plaats een waardevol natuurgebied voor Galicië. Dat zie, hoor en voel je vooral bij de Costa da Vela.

Aan de Costa da Vela vind je Cabo Home, Cabo Udra, drie vuurtorens en een fantastisch mooi strand waar je alleen kunt komen als je weet dat het er is.

Cabo Home, O Morrazo
Ruige stranden van de Rías Baixas

Zeiltocht in de Rías Baixas?

De kust van O Morrazo is een geliefde zeilroute op weg naar de Cíes Eilanden. Lijkt het je heerlijk om te overnachten op een zeilboot voor de kust van Galicië? We organiseren het graag voor je!

Meer over deze zeiltochten

Slapen op een zeilboot voor de kust van de Rías Baixas
Zeilen langs de kust van de Rías Baixas

Cangas do Morrazo en Moaña

Maar er is ook zat leven in de brouwerij op O Morrazo in de Rías Baixas. Moaña bijvoorbeeld, is één van de sfeervolle vissersdorpjes aan deze kust. Zo´n dorpje zonder toeters of bellen maar wel met een golfbaan in de buurt.

Naast Moaña ligt het grotere Cangas do Morrazo, kortweg Cangas. Een kleine stad of groot dorp, in ieder geval is het de grootste gemeente op het schiereiland. De boulevard trekt de aandacht. Het is zo´n typische boulevard met een mooi wandeldeel langs het water, tuinen en speelplaatsen in het midden en dan een deel met terrassen. Heerlijk!

Een beetje slenteren door het centrum brengt je bij gezellige pleinen, langs de typerende huizen van natuursteen, parken en tuinen.

Gezellig Cangas op O Morrazo

Zin in O Morrazo en de Rías Baixas?

Dit is maar een greep uit wat deze streek te bieden heeft. Uitgebreide tips krijg je mee in een mooi roadbook als wij jouw rondreis of vakantie in Galicië mogen verzorgen.

De haven van Cangas

Met de ferry naar de Cíes Eilanden of naar de overkant, naar Vigo kan vanaf de haven van Cangas. De alledaagse bedrijvigheid in deze haven neemt daarom in de zomermaanden flink toe. En ´s avonds is een wandeling langs de haven een feestje.

Haven van Cangas op O Morrazo

Aldán, óók Rías Baixas

Ook op O Morrazo, aan de kleine en heel onbekende Ría de Aldán ligt het gelijknamige dorpje Aldán. Een beetje nietszeggend dorpje maar aan de mooiste baai van Galicië. En we hebben al wat baaien gezien!

Ría de Aldán, Rías Baixas, Noord-Spanje

De mooiste cruceiro van Galicië, op O Morrazo!

In Galicië kun je er niet omheen, om de Cruceiros. Dat wil je ook niet want er zijn echt schitterende exemplaren onder deze stenen kruispalen met gebeeldhouwde afbeeldingen.
De cruceiro in Hío op O Morrazo is een waar kunstwerk. Dit prachtexemplaar stamt uit 1872 en is versierd met bijbelse figuren als Adam en Eva die berouw tonen, de erfzonde en meer.
Hío, Cangas, O Morrazo
Cruceiro van Hío

Ontdek Galicië

Wil je meer ontdekken in Noord-Spanje?
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend reisadvies.

Meer over deze streek

Mis je hier iets over Combarro of Pontevedra?
Meer over deze bekende plekken in de Rías Baixas.