Charmant en beetje mondain Sanxenxo

Sanxenxo heeft de naam mondain te zijn en daarom wordt het ook wel het Marbella van Noord Spanje genoemd. Dat mondaine valt best mee maar het is wél één van de populairste badplaatsen van Galicië. De fijne flaneerboulevard aan het strand van Silgar met vele terrassen en het gezellige centrum lenen zich heel goed voor een heerlijke strandvakantie in de Rías Baixas. Maar er is meer.

Sanxenxo

Toeristisch 

Met name in juli en augustus is het best druk in deze Galicische kustplaats. Maar dan wel op een heel Spaanse manier. Je hoort hier maar weinig andere talen dan Spaans, Gallego en Portugees. In het voor- en naseizoen is die levendige drukte er niet en is het er zeer aangenaam vertoeven als je van rustig houdt. Dankzij het microklimaat is het dan ook heerlijk zacht weer.

Het strand van Silgar

Het prachtige strand, La Playa de Silgar is één van de fijnste stranden van de provincie Pontevedra. Er zijn een aantal strandtentjes, (voet)douches en het is er schoon en netjes. Vanaf het strand zie je in de verte de ”open zee”.

Maar omdat Sanxenxo aan de monding van de Ría de Pontevedra ligt, is het strand ook lekker beschut.

Naast het strand van Silgar vind je in de omgeving meer fantastische stranden. Montalvo, Areas of A Lanzada zijn fijne stranden (met blauwe vlaggen) en binnen 15 minuten bereikbaar.

De boulevard van Sanxenxo

De boulevard van Sanxenxo is zo´n echte Spaanse flaneerboulevard. Vanaf de jachthaven wandel je langs het strand naar de andere kant van het dorp.

Dat is een aanrader want het is een bijzondere gewaarwording om vanuit de drukte van ijssalons, boutiques, terrassen en wandelende mensen opeens bij Punta Vicaño te staan. Een prachtige oase van rust die uit het niets lijkt op te doemen.

Punta Vicaño, Sanxenxo
Kunst op de boulevard

Jachthaven van Sanxenxo

De luxe jachthaven is de trots van Sanxenxo. De 700 aanlegplaatsen, het grote shopaanbod en goede restaurants maken deze jachthaven de belangrijkste van de Rías Baixas.

De eerste Volvo Ocean Race startte in deze haven in aanwezigheid van de toenmalige Koning Juan Carlos. Je ziet er de meest fantastische jachten. 

Naast de pracht en praal van de jachthaven vind je om de hoek de vissershaven. Een heel leuk contrast.

Haven van Sanxenxo
Vissershaven Sanxenxo

Zeiltocht vanaf Sanxenxo

Ontdek de Rías Baixas op een andere manier, aan boord van een zeilboot! We organiseren een fantastische zeiltocht in de Rías Baixas vanaf Sanxenxo. En zoals het hoort bieden we ook de zeiltochten op maat.

O Salnés

Sanxenxo maakt deel uit van het gewest O Salnés. Dit gebied is een beetje Galicië in het klein want je vindt er álles. Vele stranden, mooie bossen, beschermde natuurgebieden, een groot aanbod aan wandelroutes, leuke dingen voor de kids en een erg goede gastronomie.

En natuurlijk een groot aanbod aan cultuur. Combarro, Cambados liggen op een steenworp afstand van Sanxenxo. 

Lees alles over de parels van O Salnés

Sanxenxo

Karten, quads en kano
Meer dan 60 karts voor alle leeftijden, een kindercircuit en quads staan tot je beschikking bij de Kartbaan vlakbij. Wil je niets met wielen dan kun je minigolfen of kanoën op het meer van ruim 30.000 vierkante meter

Met kinderen in Sanxenxo?
Het
aquarium en maritiem museum in O Grove of de Aldea de los Grobbits op het eiland A Toxa.

Meer tips voor kids!