SANXENXO

Strandvakantie in Galicië

Een vakantie in Sanxenxo is een feestje! Zonnen, zwemmen, waterfiesten en ontspannen voor overdag. Flaneren langs de mooie boulevard en goed eten en drinken voor ´s avonds. Dat is een vakantie in Sanxenxo. Perfect voor een luie strandvakantie en als je actief wilt zijn is er genoeg te doen en te zien. 

Strandhotel in Sanxenxo

Dit leuke dorp wordt ook wel het Marbella van Noord Spanje genoemd. Het is één van de levendigste en bekendste badplaatsen van de Rías Baixas, met een prachtig strand, La Playa de Silgar voor de deur. Best toeristisch, maar dan wel op een heel Spaanse manier. Je hoort hier maar weinig andere talen dan Spaans, Gallego en Portugees. 

Strandvakantie in Sanxenxo

Info

De badplaats Sanxenxo (of Sangenjo) maakt deel uit van de gelijknamige gemeente waar je talloze mooie stranden vindt. Zoals dat van Montalvo, dat grenst aan een dennenbos. 

Dennenbossen aan het strand in Galicie

Zien in Sanxenxo

Jachthaven
De luxe jachthaven is de trots van Sanxenxo. De 700 aanlegplaatsen, het grote shopaanbod en goede restaurants maken deze jachthaven de belangrijkste van de Rias Baixas. De eerste Volvo Ocean Race startte in deze haven in aanwezigheid van de toenmalige Koning Juan Carlos. Je ziet er de meest fantastische jachten. Heb je geen jacht? Geen probleem, ze zijn ook te huur! 
Naast de pracht en praal van de jachthaven vind je om de hoek de vissershaven. Een heel leuk contrast.

Luxe jachtjaven van Sanxenxo

Doen in Sanxenxo

Watersport
Alle watersporten zijn mogelijk bij de Playa del Silgar. Maar voor het betere surfwerk ga je naar La Lanzada, een paar kilometer verderop.

Boottochtjes
De mosselboot of een excursie naar de Atlantische Eilanden zijn een absolute aanrader als je in de Rías Baixas bent.

Tapas
Naast de boulevard zijn er veel leuke plekken in het oude centrum om tapas te eten.

Tapas!

Karten, quads en kano
Meer dan 60 karts voor alle leeftijden, een kindercircuit en quads staan tot je beschikking bij Kartbaan. Wil je niets met wielen dan kun je minigolfen of kanoën op het meer van ruim 30.000 vierkante meter. Info over Kartbaan

Voor de kids
Het aguarium en maritiem museum in O Grove.

ALLE ACCOMMODATIE IN SANXENXO

Weetjes

Volg Ontdek Galicië op:

2018-12-05T13:35:20+00:00

Reageer op dit artikel

Vraagje? Whatsapp ons!