Sanxenxo

Een vakantie in Sanxenxo, Sangenjo in het Spaans, is een feestje! Zonnen, zwemmen, waterfiesten en ontspannen voor overdag. Flaneren langs de mooie boulevard en goed eten en drinken voor ´s avonds. Dat is een vakantie in Sanxenxo. Perfect voor een ouderwetse strandvakantie in combinatie met veel mooie uitstapjes in de buurt. 

Rías Baixas, Galicië

Over Sanxenxo

Dit leuke dorp wordt ook wel het Marbella van Noord Spanje genoemd. Het is één van de levendigste en bekendste badplaatsen van de Rías Baixas, met een prachtig strand, La Playa de Silgar voor de deur. Best toeristisch, maar dan wel op een heel Spaanse manier. Je hoort hier maar weinig andere talen dan Spaans, Gallego en Portugees.

O Salnés

Sanxenxo maakt deel uit van de regio O Salnés. Dit gewest is een soort mini Galicië want je vindt er álles. Vele stranden, mooie bossen, een groot aanbod aan wandelroutes, leuke dingen voor de kids en een erg goed gastronomie. 

Dennenbossen aan het strand in Galicie

Zien en doen in Sanxenxo

Sanxenxo is meer dan het fantastische strand, de flaneerboulevard met winkels, ijssalons  en terrassen.

Jachthaven
De luxe jachthaven is de trots van Sanxenxo. De 700 aanlegplaatsen, het grote shopaanbod en goede restaurants maken deze jachthaven de belangrijkste van de Rías Baixas. De eerste Volvo Ocean Race startte in deze haven in aanwezigheid van de toenmalige Koning Juan Carlos. Je ziet er de meest fantastische jachten. Heb je geen jacht? Geen probleem, ze zijn ook te huur! 

Naast de pracht en praal van de jachthaven vind je om de hoek de vissershaven. Een heel leuk contrast.

Luxe jachtjaven van Sanxenxo

Galicië nieuws

Wil je geen nieuws over en uit Galicië missen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Watersport
Alle watersporten zijn mogelijk bij de Playa del Silgar. Maar voor het betere surfwerk ga je naar La Lanzada, een paar kilometer verderop.

Boottochtjes
De mosselboot of een excursie naar de
Atlantische Eilanden zijn een absolute aanrader als je in de Rías Baixas bent.

Tapas
Naast de boulevard zijn er veel leuke plekken in het oude centrum om tapas te eten.

Tapas!

Karten, quads en kano
Meer dan 60 karts voor alle leeftijden, een kindercircuit en quads staan tot je beschikking bij Kartbaan. Wil je niets met wielen dan kun je minigolfen of kanoën op het meer van ruim 30.000 vierkante meterInfo over Kartbaan

Voor de kids
Het
aguarium en maritiem museum in O Grove of de Aldea de los Grobbits op het eiland A Toxa.