Het strand van A Lanzada

Je hebt het gevoel alsof er geen eind komt aan het strand van La Lanzada in Pontevedra, Galicië. Bijna drie kilometer fijn, wit zandstrand en mooie surfgolven aan de Atlantische kust. Voor een strandvakantie in Galicië in een natuurrijke omgeving met de nodige dosis cultuur. 

Vlonderpad door duingebied

Wandelen en fietsen
Zelfs als je niet zo´n fan bent van zonnen is A Lanzada een feestje! Want het is hier ook fantastisch wandelen of fietsen, cultuur snuiven en vogels spotten. Het duingebied maakt namelijk deel uit van een beschermd natuurgebied, behorende bij Red Natura 2000.

Dat zegt wel wat over hoe mooi het hier is. Hoe groot het is zie je op deze foto die we maakten vanaf het uitkijkpunt op de heuvel Siradella.

Natuurlijk is een wandeling langs dit paradijsje opgenomen in onze wandel-en cultuurvakanties in Galicië.

Alles over deze superleuke vakanties.

VAnaf de berg Siradella

Van dichtbij ziet het strand er zo uit!

In A Lanzada heb je ruimte op je heen

Surfstrand La Lanzada

La Lanzada is het surfstrand bij uitstek van de Rías Baixas. De Rías Baixas Pro surfkampioenschappen en de ASP Europe worden dan ook hier gehouden. 

Er zijn talloze stranden voor een mooie strandvakantie in Galicië, we hebben de mooiste voor je op een rijtje gezet.

De 10 mooiste stranden van Galicië

Surfles
Surfstrand A Lanzada

Faciliteiten bij A Lanzada

Plek zat
Het strand is al groot maar wat te denken van de parkeerplaats? Ooit was er een plan om hier een vliegveld te bouwen en men was al begonnen met de landingsbaan. Dit project is afgeblazen maar we hebben wel een parkeerplaats van 700 meter lang en 50 meter breed!

Koelbox of strandtent
De koelbox meenemen is ook in Galicië gebruikelijk. Maar je kunt uiteraard  ook voor een terras bij een strandtent.

Strandtentje A Lanzada

Cultuur op La Lanzada

De kapel van de Beschermvrouwe van La Lanzada
A Lanzada is van alle markten thuis, er is zelfs een kleine kapel! De kapel van de Beschermvrouwe van La Lanzada. In het laatste weekend van augustus  vindt er een mysterieus vruchtbaarheidsritueel plaats en is er een bedevaart ter ere van deze Beschermvrouwe. Leuk om mee te maken.
Over het mysterieuze ritueel

Kapel van de Beschermvrouwe van A Lanzada

Opgravingen
Vlak voor het strand is er een castro. Een castro is een historische nederzetting van voor de Romeinse tijd, typerend voor de Keltische cultuur. Is mooi dus loop er even langs!

Keltische opgravingen

Omgeving van A Lanzada

Wandelen
Wandelen door de branding of over het kilometerslange vlonderpad,  bij A Lanzada kan beiden. De Route van Padre Sarmiento loopt langs dit prachtige stuk kust.

Sanxenxo
Het Marbella van het noorden met haar mondaine jachthaven, elegante boulevard en lekkere strand vind je op 10 minuutjes rijden.

Monte Siradella
Vanaf 167 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over La Lanzada, het beschermd duingebied en de Ría de Arousa die uitmondt in de Atlantische Oceaan.

O Grove
Op nog geen kwartiertje rijden ben je in O Grove, bekend het van het Fiesta del Marisco (Zeevruchtenfeest). Ook leuk als je helemaal niet van vis en schelpdieren houdt. Houd je van varen en wil je alles weten over mosselen uit Galicië dan is een boottochtje over de Ría de Arousa jouw ding!

Alles over mosselen uit Galicië
Boottochtje met mosselen en wijn

Haven O Grove