Op vakantie in Galicië in Noord-Spanje

Welkom bij je virtuele vakantie in Galicië! In Galicië is veel moois te zien, te doen en ook te proeven. Het is een heerlijke streek voor cultuur- en natuurliefhebbers en strandvakanties. Er worden fantastische zeebanketten geserveerd en goede wijnen gemaakt.

Vakantie in Galicië

De kust van Galicië en de Rías

De zeetongen zijn het uiterlijke kenmerk van de Galicische kust. Ze zorgen voor prachtige landschappen en zijn belangrijk voor de gastronomie. Maar ze zorgen ook voor  vele stranden, (beschermde) natuurgebieden en gezellige visserdorpen. De kust van boven naar beneden:

De Cantabrische kust van Noord-Galicië

De Ría de Ribadeo in Lugo vormt de grens tussen Galicië en Asturias. Dit stuk kust wordt A Mariña Lucense genoemd en loopt tot A Coruña. Dorpjes als Ribadeo of het bijzondere Viveiro zijn hier de must-sees. En natuurlijk het strand van de kathedralen.

Rías Altas

De hoge rías liggen in de provincie A Coruña. Tussen het uiterst noordelijke Cariño tot Arteixo liggen 8 rivierinhammen die samen de Rías Altas vormen. Je vindt er veel fijne (surf)stranden én het mooiste bankje van de wereld bij de kliffen van Loiba.

Veel van deze mooie bestemmingen ontdek je tijdens de 12-daagse autorodreis langs de Paradores van Galicië.

Rondreis Paradores

Costa da Morte

De Dodenkust, een niet zo fraaie naam voor een prachtige streek. Deze kust ligt tussen de Riás Altas en de Rías Baixas en is bekend van Finisterre en vissersdorpjes als Muxía. De veelzijdigheid van Galicië vind je goed terug aan de Dodenkust. Van de grilligheid bij Kaap Touriñan beland je voor je het weet op het paradijselijke strand van Carnota.

Rías Baixas

De lage rías beginnen bij Muros en eindigen bij A Guarda in het zuiden van Galicië. De Ría de Pontevedra en de Ría de Arousa zijn de bekendste rías. Deze bieden een uitgebreid scala aan stranden en baaien. Het grote strand van A Lanzada of de talloze kleinere stranden in O Grove of bij Isla de Arousa. Al deze parels zijn een must-see tijdens je vakantie in Galicië

Maar misschien ken je de Rías Baixas al van de eerste klas kwaliteit mosselen en de Albariño.

Voel je meer voor een kortere reis dan is de 8-daagse autovakantie Ontdek Galicië met de Rías Baixas en de Costa da Morte echt iets voor jou.

Ontdek Galicië

Wandelvakantie in Galicië

Het is goed wandelen in Galicië, het is een wandelparadijs bij uitstek. Naast de pelgrimsroutes naar Santiago zijn er andere leuke opties voor een wandelvakantie in Galicië. Zoals een taalreis of een wandel- en cultuurvakantie.

Kies jouw wandelvakantie

Ontdek Galicië met de camper

Ben je een liefhebber van een vakantie met de camper dan treft je het, Galicië is zeer campervriendelijk. Heb je geen zin in dat hele eind van Nederland naar Galicië, kijk dan eens naar de mogelijkheid om een camper te huren in Galicië. Wij zorgen er voor dat je camper klaar is voor vertrek en voor waardevolle must-see tips.

Camperhuur

Kindervakantie in Galicië

Een vakantie in Galicië met kinderen? Kinderen zijn al snel tevreden met zon, zee en strand. Maar er zijn ook talloze andere leuke mogelijkheden als waterparken, raften of spannende wandelingen.

Tips voor kids!

Accommodatie in Galicië

Bij een mooie vakantie hoort een mooie accommodatie. Bij onze rondreizen bieden we veelal kleinschalige hotelletjes en charmante, karaktervolle landhuizen, aan de kust en in het binnenland. Of een bijzondere overnachting in een boomhut!

Sfeervolle accommodaties

Bestemmingen & provincies van Galicië

De vier provincies van Galicië zijn divers maar hebben één ding gemeen; een verrassende gastronomie, dito wijn, heerlijke stranden, uitgestrekte natuurgebieden en veel cultureel erfgoed. Maar ze hebben allemaal iets unieks:

A Coruña

Hoge kliffen en fijne (surf)stranden zijn de trekpleisters van de provincie A Coruña. DeToren van Hércules is een plaatje en op de gelijknamige hoofdstad wordt je op slag verliefd. Mooie surfstranden en pittoreske vissersdorpjes sieren hier de kust.
Meer over A Coruña

Pontevedra

Voor de kust van de provincie Pontevedra liggen de bekendste eilanden van Noord-Spanje, de Cíes Eilanden. De kust is vlakker dan in het noorden met heerlijke stranden en baaien. Dé plek ook voor de liefhebbers van Albariño en kustwandelingen.
Meer over Pontevedra

Ourense

De enige provincie zonder kust is Ourense. Het bijzonder mooie gebied van de Ribeira Sacra, thermische bronnen, prachtige bruggen en een grote schat aan overblijfselen uit de Romeinse zijn hier must-sees voor je vakantie in Galicië.
Meer over Ourense

Lugo

Het natuurgebied O Courel siert met eeuwenoude eiken en wilde dieren het binnenland van de provincie Lugo. Historische architectuur vind je in de Muralla de Lugo, de oude verdedingsmuur om de stad en in het gezellige Monforte de Lemos. De kust van Lugo ligt aan de Cantabrische Zee, met het strand van de kathedralen.
Meer over Lugo

Bestemmingen
Kaart van Galicië

Vakantie in Galicië, de keuken van Noord-Spanje

Wat komt er op tafel in Galicië? In ieder geval altijd ruime porties. Met een scala een vis- en schelpdieren in de hoofdrol waarvan de pulpo het bekendst is. Maar er is meer. 

Bij de delicatessen uit de Galicische keuken hoort een glas unieke witte wijn, de Albariño of een heerlijke rode, een Mencía bijvoorbeeld. En bij het toetje een licór café, een (bij voorkeur) huisgemaakte koffielikeur.

Meer over de keuken

Cultuur en feesten in Galicië

Een vakantie in Galicië  betekent ook mooie legendes, culturele feesten en natuurlijk doedelzakmuziek. Tradities en legenden van Kelten, Vikingen, Romeinen en Heiligen lopen als een rode draad door de Galicische cultuur.

Tijdens culturele feesten worden veldslagen gevierd en heiligen vereerd. En er is geen feest compleet zonder de gaiteros, de doedelzakspelers, pulpo en de traditionele churrasco, de Galicische barbecue.

Cultuur en feestjes

Natuur en wilde dieren

Galicië is een paradijs voor natuurliefhebbers. Langs de kust zie en ruik je veelal eucalyptus en den. Er stromen duizenden grote en kleine rivieren met kletterende watervallen, waar je net zo veel wilde paarden als wilde varens ziet.

In het binnenland van Galicië is er een meer dichte begroeiing, diepe wouden met eeuwenoude eiken. Vossen, wilde zwijnen, wolven, reebokken en beren bewonen deze bossen.

De vele rivieren, bossen en bergen zijn in combinatie met het Oceaan-klimaat ook een paradijs voor stormvogels, aalscholvers en daarmee voor vogelspotters. Dolfijnen worden vaak gespot in de Rías en voor de Atlantische kust. 

Het klimaat in Galicië

Dat het hier meer regent als in de rest van Spanje is een waarheid als een koe, daarom is het ook zo mooi groen. Maar dat het áltijd regent is een fabel. Galicië is groot en de temperatuur per provincie verschilt. Aan de kust zijn de zomers niet te warm en de winters zacht.

In de binnenlanden echter kan het flink vriezen en zomers rond de 38 graden worden. Mist en nevel zie je vaak.

Klimaat