VAKANTIE IN GALICIË

De leukste plek in Spanje!

//VAKANTIE IN GALICIË

Je kiest voor een vakantie in Galicië omdat je een ander stuk Spanje wilt ontdekken. En dat een vakantie in Galicië anders is kunnen we je verzekeren. Een vakantie in het Groene Spanje is een ontdekkingstocht die al je zintuigen prikkelt. Ver weg van massa-toerisme, aangepaste menu´s en andere dingen waar je niet op zit te wachten.

Vakantie in Galicië

Waarom een vakantie in Galicië?

Omdat Galicië álles heeft! Ga je voor een strandvakantie dan kun je je vergapen aan de prachtige kustlijn en fantastische zonsondergangen. Ben je meer van bos en berg dan kun je je hart ophalen en geweldig mooie wandelingen of fietstochten maken. Of nieuwe steden leren kennen, mooie dingen zien en verdwalen in oude dorpjes.

Galicië is de nieuwe Hotspot in Noord Spanje

De Galicische keuken 

Eten en drinken in Galicië is puur genieten! De Galiciër streeft naar eerlijke en eenvoudige gerechten. Maar wel fantastisch goed klaargemaakt. Olijfolie, knoflook en paprikapoeder zijn voor veel gerechten de basisingrediënten. Tenminste, dat is wat wij onze buren zien doen en die kunnen het weten. Er is veel platteland in Galicië waar mensen op hun akkertjes van alles zelf verbouwen en daar maken veel restaurants gebruik van.

Zeebanket

De inhammen (de rías) van Galicië zijn visgrond van de beste kwaliteit. Niet voor niets staan mosselen uit O Grove bekend als de beste van de wereld. Vis en schelpdieren nemen een belangrijke plaats in in de Galicische keuken, met de pulpo op de eerste plaats. Eten en drinken is sowiezo heel belangrijk voor de Gallego. Er wordt vaak, veel en goed gegeten en gedronken.

Pulpo

Albariño en Koffielikeur

De trots van Galicië en in het bijzonder die van de Rías Bajas is de Albariño, de unieke witte wijn. Het dorp Cambados is in 2017 uitgeroepen tot Europese Wijnhoofdstad, je vindt hier talloze bodega´s. Maar bij de mensen thuis zie je veel flessen zonder etiket met eigen gemaakte wijn, neem maar van ons aan dat dat de lekkerste is. De wijn is er voor bij het eten of zomaar. Voor erna is er de Orujo. Een sterk soort brandewijn. Deze wordt gemaakt van de resten van de druif en is er in veel smaken. Allemaal even gevaarlijk lekker. 

Licor café - Koffielikeur

Natuur in Galicië

De ruige rivieren, bossen en bergen zijn in combinatie met het Oceaan-klimaat een paradijs voor vogels en wilde dieren. Langs de kust kom je stormvogels, aalscholvers en vogelspotters tegen. Dolfijnen worden vaak gespot tijdens de boottochtjes. 

Eucalyptus en wilde paarden

Eucalyptusbomen en dennenbossen zijn er in overvloed en maken het landschap wat het is; groen! Met geluk kom je wilde paarden tegen en gaan de everzwijnen je uit de weg. Er wordt goed gezorgd voor de flora en fauna, dat zie je terug in de beschermde natuurgebieden maar ook in de ‘opgeruimde’ indruk die Galicië maakt. Wandelroutes bijvoorbeeld worden goed onderhouden en zijn altijd schoon.  

Wilde paarden langs de weg

Accommodatie tijdens je vakantie in Galicië

Het aanbod aan accommodaties voor je vakantie in Galicië is groot. Zowel aan de kust als landelijk heb je volop keus. Hotels in alle catergorieën of leuke appartementen worden op alles bestemmingen aangeboden. Voor kampeerliefhebbers is het een paradijs.  Zoek je het liever meer landinwaarts dan tref je het. Galicië is de regio bij uitstek voor mooie landelijke accommodaties. 

Kamperen aan een Galicisch strand

Het klimaat in Galicië

Er wordt ons vaak gevraagd wat de beste periode is voor een vakantie in Galicië. Logisch, want we willen allemaal lekker weer als we op vakantie gaan. Van april tot november kun je in heel Galicië op goed weer rekenen. Maar wij zijn ook wel eens verrast met stranddagen in maart of december. Of met een paar dagen miezer in juli of augustus.

Galicië is groot en de temperatuur per provincie verschilt. Aan de kust zijn de zomers niet te warm en de winters zacht. In de binnenlanden echter kan het flink vriezen en zomers rond de 38 graden worden. In het noordwestelijke gedeelte zie je soms nevel of mist door de hoge luchtvochtigheid. Dat het hier meer regent als in de rest van Spanje is een waarheid als een koe, daarom is het ook zo mooi groen. En hebben we mooi watervallen!

Vilagocende
2018-11-02T19:22:32+00:00

Reageer op dit artikel

Vraagje? Whatsapp ons!