Je kiest voor een vakantie in Galicië in Noord Spanje omdat je een ander stuk Spanje wilt ontdekken. En dat een vakantie in Galicië anders is kunnen we je verzekeren. Een vakantie in het Groene Spanje is een ontdekkingstocht die al je zintuigen prikkelt. Ver weg van massa-toerisme, aangepaste menu´s en andere dingen waar je niet op zit te wachten.

Vakantie in Galicië

Waarom een vakantie in Galicië?

Omdat Galicië álles heeft! Ga je voor een strandvakantie dan kun je je vergapen aan de prachtige kustlijn en fantastische zonsondergangen. Ben je meer van bos en berg dan kun je je hart ophalen en geweldig mooie wandelingen of fietstochten maken. Of nieuwe steden leren kennen, mooie monumenten zien en verdwalen in Middeleeuwse dorpjes. Zoals Combarro, waar Ilja Gort met onze schelpenraapsters heeft gekletst.

Galicië is de nieuwe Hotspot in Noord Spanje

Wandelen in Galicië

Vele prachtige wandelroutes slingeren door Galicië. Mei, juni en september, oktober zijn qua weer ideaal om te wandelen. Denk eens aan een mooie route langs de kust zoals de route van padre Sarmiento. Of de Variante Espiritual waarin een stuk door een prachtig bos is opgenomen.

De Galicische keuken 

Eten en drinken in Galicië is puur genieten! De Galiciër streeft naar eerlijke en eenvoudige gerechten. Maar wel fantastisch goed klaargemaakt. Olijfolie, knoflook en paprikapoeder zijn voor veel gerechten de basisingrediënten. Tenminste, dat is wat wij onze buren zien doen en die kunnen het weten. Er is veel platteland in Galicië waar mensen op hun akkertjes van alles zelf verbouwen en daar maken veel restaurants gebruik van.

Zeebanket
De inhammen (de rías) van Galicië zijn visgrond van de beste kwaliteit. Niet voor niets staan mosselen uit O Grove bekend als de beste van de wereld. Vis en schelpdieren nemen een belangrijke plaats in in de Galicische keuken, met de pulpo op de eerste plaats. Eten en drinken is sowiezo heel belangrijk voor de Gallego. Er wordt vaak, veel en goed gegeten en gedronken.

 

Pulpo

Albariño, Mencía en likeur

De Mencía en de Albariño, twee heerlijke wijnen met D.O. Galicië. Het dorp Cambados, de bakermat van de Albariño is in 2017 uitgeroepen tot Europese Wijnhoofdstad. Je vindt hier talloze bodega´s. Cambados is de topbestemming van onze Wijnreis Rías Baixas.

De Ribeira Sacra staat garant voor bijzonder goede rode wijnen zoals de Mencía.

Orujo

Voor na de maaltijd is er de Orujo. Een sterk soort brandewijn. Deze wordt gemaakt van de resten van de druif en is er in veel smaken. Allemaal even gevaarlijk lekker. 

Licor café - Koffielikeur

Natuur in Galicië

De ruige rivieren, bossen en bergen zijn in combinatie met het Oceaan-klimaat een paradijs voor vogels en wilde dieren. Langs de kust kom je stormvogels, aalscholvers en vogelspotters tegen. Dolfijnen worden vaak gespot tijdens de boottochtjes. 

Eucalyptus en wilde paarden

Eucalyptusbomen en dennenbossen zijn er in overvloed en maken het landschap wat het is; groen! Met geluk kom je wilde paarden tegen en gaan de everzwijnen je uit de weg. Er wordt goed gezorgd voor de flora en fauna, dat zie je terug in de beschermde natuurgebieden maar ook in de ‘opgeruimde’ indruk die Galicië maakt. Wandelroutes bijvoorbeeld worden goed onderhouden en zijn altijd schoon. 

Wilde paarden langs de weg

Accommodatie in Galicië

Het aanbod aan accommodaties voor je vakantie in Galicië is groot. Zowel aan de kust als landelijk heb je volop keus. Hotels in alle catergorieën of leuke appartementen worden op alles bestemmingen aangeboden. Voor kampeerliefhebbers is het een paradijs.  Zoek je het liever meer landinwaarts dan tref je het. Galicië is de regio bij uitstek voor mooie landelijke accommodaties

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod aan sfeervolle landhuizen en landelijke hotelletjes in Galicië, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Kamperen aan een Galicisch strand

Het klimaat in Galicië

Er wordt ons vaak gevraagd wat de beste periode is voor een vakantie in Galicië. Logisch, want we willen allemaal lekker weer als we op vakantie gaan. Van april tot november kun je in heel Galicië op goed weer rekenen. Maar wij zijn ook wel eens verrast met stranddagen in maart of december. Of met een paar dagen miezer in juli of augustus.

Aan de kust
Galicië is groot en de temperatuur per provincie verschilt. Aan de kust zijn de zomers niet te warm en de winters zacht.

Binnenland
In de binnenlanden echter kan het flink vriezen en zomers rond de 38 graden worden. In het noordwestelijke gedeelte zie je soms nevel of mist door de hoge luchtvochtigheid. Dat het hier meer regent als in de rest van Spanje is een waarheid als een koe, daarom is het ook zo mooi groen. 

Vilagocende