Zeevruchten en meer in O Grove

Oesters, garnalen, venusschelpen, kokkels of pulpo? Het Zeevruchtenfeest in O Grove  is een paradijs voor liefhebbers van al dit lekkers. Ooit bedacht als lokaal feest ter ere van de producten uit de zee, maar inmiddels een feest met internationale bezoekers. Daarom duurt het 10 dagen. Dat is maar goed ook want als je alles wilt proeven en zien heb je aan één dag niet genoeg.

Een goed georganiseerd feestje

Dit gastronomische hoogstandje is erg goed georganiseerd. Er is één hele grote tent op het terrein waar je alles kunt krijgen.
Je vult op een lijstje in wat je wilt hebben, rekent af en haalt je gerecht op bij het daarvoor bestemde kraampje. Vervolgens ga je aan één van de lange tafels staan te genieten. Met een glas Albariño wijn er bij.

Gastronomische feesten Rías Baixas

Zeker wel duur, dat Zeevruchtenfeest?

Je komt hier voor aangename verrassingen te staan. Tenminste, als je van vis en schelpdieren houdt want er is niets anders verkrijgbaar. Op het zeevruchtenfeest in O Grove kun je voor heel schappelijke prijzen genieten van de Galicische keuken. Met de gebruikelijke royale porties.

Internationaal O Grove

Alles komt zo van de zee op je bord. Daar heb je wel een busreis van 12 uur voor over of je komt uit Parijs, aldus wat mensen die we spraken. Ze zijn het er allemaal over eens dat je nergens zó goed en zo´n groot assortiment bij elkaar hebt.

Mosselen uit Galicië

De mosselen uit Galicië staan bekend als de beste van de wereld en O Grove is een grote leverancier van mosselen en oesters. Op TV-schermen in de centrale tent kun je zien hoe de mossel- en oesterkweek in zijn werk gaat.

Ook cultuur op het Zeevruchtenfeest

Het feest draait om de vis en zeevruchten uit de Ría de Arousa en alles wat daar indirect mee te maken heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld kookshows. En er zijn traditionele dans- en muziekoptredens, wedstrijden, voorstellingen en ´s avonds spelen er bands.

Meer O Grove

Je zal niet alleen voor het Zeevruchtenfeest naar O Grove gaan, je wilt ook wat zien, je bent er toch! En dat kan heel goed in de omgeving. Dit schiereilandje heeft een aantal prachtige stranden en baaien, je kunt er erg goed wandelen en er is genoeg cultuur te snuiven. O Grove ligt in de Rías Baixas, in het gebied O Salnés en dat is een beetje Galicië in het klein.

Meer over O Grove

Waar ligt O Grove en wanneer is het feest?

O Grove is een schiereilandje in de provincie Pontevedra. Het zeevruchtenfeest is jaarlijks in de eerste twee weken van oktober.