Vakantie in mosselparadijs O Grove

De kust van het schiereilandje O Grove loopt van de haven van San Vicente do Mar tot aan het eilandje A Toxa. Vele fijne zandstranden sieren dit stukje kindvriendelijk Galicië in de provincie Pontevedra. Maar ook voor culturele uitstapjes is het een perfecte bestemming. Must-sees als Combarro of Cambados, dolfijnen spotten en heerlijk eten, het kan allemaal in de directe omgeving.

Gezinsvakantie O Grove

O Grove en de mosselen

O Grove ligt aan de Ría de Arousa en deze zeeinham is de grootste mosselproducent van Galicië. Veel bewoners van dit charmante dorp zijn werkzaam in deze industrie, het heeft dan ook de typisch levendige sfeer van een Galicisch vissersdorp.

Gezellig toeristisch
De goede kwaliteit van de vis en schelpdieren en het grote aanbod stranden trekken veel nationaal toerisme. In het centrum proef je dan ook een klein toeristisch tintje en souvierswinkeltjes verkopen allerlei snuisterijen die met de zee en visvangst te maken hebben. Maar het is een gezellig tintje en deze leuke kustplaats in Galicië heeft zijn charme niet verloren.

De haven van O Grove
Het centrum van O Grove grenst aan de haven. Lekker slenteren, een hapje en een drankje of je maakt een boottocht. De tochtjes zijn leuk voor het hele gezin. Er worden mosselen geserveerd, er is wijn en frisdrank en je vaart langs de mosselkwekerijen. Met een beetje geluk zwemmen er wat dolfijnen mee.

Over de leuke boottocht

Kindervakantie in Galicië?

Punta Moreiras
Voor ons het mooiste stukje van O Grove. Hier vind je het museum en het aquarium. De haven is een lust voor het oog en je ziet er prachtige stenen beelden en nog meer dingen die vooral leuk zijn als je met met de kinderen in Galicië bent.

Aquarium en Maritiem museum
Het Aquarium en het museum (waarvan een gedeelte in de open lucht).
Over O Grove en de zee

Isla de La Toja
Tegenover O Grove ligt een eilandje, Isla de La Toja. Vanaf de haven in O Grove kun je er lopend naar toe. De kinderen doe je echt een plezier met bezoek aan de Aldea de los Grobits. Een minidorpje gebaseerd op de huisjes en figuren uit The Lord of the Rings.

De brug van O Grove naar La Toja is maar 200 meter lang en was ooit de langste brug van Europa.

Cultuur aan het strand
Bij het strand van Carreiro vind je de castro Adro Vello. Een archeologische opgraving waar een waardevolle schat is gevonden. Het betreft een munt van zilver en koper met een tekening van de Apostel Santiago in een boot. (Deze schat is te zien in het Pelgrimsmuseum in Sanitago de Compostela).

Wandelen in Galicië

Galicië is een wandelparadijs bij uitstek en O Grove blijft niet achter als het om mooie wandelroutes gaat. De route van Padre Sarmiento, een prachtige wandelroute langs de hele kust van O Salnés neemt een groot deel van O Grove mee. Je vakantie in O Grove is niet compleet zonder de wandeling van de Pedras Negras, de zwarte stenen. Geen zorgen want ondanks de naam zie je vooral veel donkergrijze rotsen en het blauw van de zee.

Alles over de route van Padre Sarmiento
Info over de route van de Pedras Negras

Galicië, O Grove en O Salnés

O Grove maakt deel uit van het gewest O Salnés. Dit gebied is een beetje het visitekaartje van Galicië omdat het álles heeft en dat alles is vanuit O Grove heel erg goed bereikbaar.

Alles over mini Galicië in O Salnés

Wandelen in O Grove - Rias Baixas

Weetjes