O Grove en de zee

Het schiereilandje O Grove bij de kust van Pontevedra en de zee horen bij elkaar. Het is een vissersdorp dus de zee is belangrijk voor de dorpsbewoners. In het aquarium en het maritiem museum in O Grove kun je zien hóe belangrijk. Vooral voor de kids zijn het leuke bezoekjes.

O Grove en de zee

O Grove, de zee en het museum

De geschiedenis van Galicië in het algemeen en die van O Grove in het bijzonder is nauw verbonden met het martieme leven. De zee en de rías (riviermondingen) zijn  belangrijk voor Galicië. Veel mensen leven van de visvangst,  mosselkwekerijen en de conservenfabrieken. Vroeger was daarbij vooral het zouten van vis belangrijk.

En dát is nou zo leuk aan het museum. Alles is zoals het vroeger was.

Ook leuk voor kinderen:
Boottochtje langs de mosselkwekerijen

Maritiem museum O Grove

Vroeger

Toen werd dat natuurlijk met de hand gedaan. En hoe dat in zijn werk ging kun je allemaal zien in het Maritiem Museum. (Eigenlijk heet het Pekelmuseum maar er is zoveel meer te zien dat wij Maritiem een betere benaming vinden).

Oude werktuigen

Een gedeelte van het museum is in de open lucht. Er staan mooi gerestaureerde werktuigen, oude vissersboten en er is uitleg over alles wat je ziet.

Stukje van het openlucht museum O Grove

Het Aquarium in O Grove

Het Aquarium in O Grove is net zo belangrijk voor de zone als de zee zelf. Alle vis en schelpdieren die in de rías en de Atlantische Oceaan voorkomen zwemmen of zweven er rond. Maar er is ook een afdeling waar zieke of gewonde vissen worden verzorgd.

En het Aquarium doet veel aan bewustwoording. Hoe je met de oceaan en haar bewoners moet omgaan en hoe belangrijk dat allemaal is voor onze planeet. Hartstikke leuk!

Punta Moreiras

Het museum en het aquarium vind je in Punta Moreiras, op steenworp afstand van elkaar. Dit hele stuk is trouwens een plaatje om te zien en lijkt een beetje op een openlucht museum. Ook hier is het leuk voor kinderen, vanwege de prachtige stenen beelden en andere voorwerpen.

Kindervakantie in Galicië

Mooie en leuke tips voor kids

Punta Moreiras in O Grove

Kustwandeling in O Grove

Als je er tóch bent en je wilt een mooi stukje wandelen vergeet dan de route van de Piedras Negras niet. Kids kunnen ook mee, het is een makkelijke route langs een prachtig stukje kust.

Over wandelen gesproken, wist je dat we erg leuke wandel- en cultuurvakanties organiseren?
Alles over deze vakanties.