Even denk je op het decor van een film over de Middeleeuwen te zijn beland. Zó typisch is Combarro met haar 1.500 inwoners. Eén van de meest karakteristieke dorpjes aan de Galicische kust. Te klein voor trendy winkelen maar weer heel groots in andere dingen.

De Horreos van Combarro

Middeleeuwen en toerisme

Het kleine dorpscentrum, de oude vissershuizen en de horreos zorgen de laatste jaren voor toeristische activiteiten. Maar daar merk je bijna niets van, het is nog net als in de vorige eeuw, zeggen de mensen die het kunnen weten. De vissers repareren nog steeds hun netten en de schelpenraapsters zijn dagelijks aan het werk. 

Schelpenraapster aan het werk

Bijzondere horreos in Combarro

Van origine werden de horreos gebruikt om met name mais in te drogen en te bewaren. Maar in Combarro worden ze ook gebruikt voor het drogen van bijvoorbeeld sardines. De horreos zie je in heel Galicië, waarom zijn die van Combarro dan bijzonder?

30 horreos
Naast de grote hoeveelheid op een klein stukje, 30 in totaal, staan ze soms ook bijna ín zee. Omdat vroeger, toen de mensen nog leefden van de visvangst de huizen  en horreos ook als aanlegsteiger voor de vissersbootjes dienden. Hoe dan ook, ze zijn prachtig!

Combarro, Rías Baixas

Ook naar Combarro?

Een bezoek aan dit o zo mooie dorpje is opgenomen in onze wandel- en cultuurvakanties in Galicië.

Koffielikeur

Een rondje door de wirwar aan steegjes is als het ware een wandeling door de vorige eeuw. Maar als je één van de huisgemaakte likeurtjes proeft die je overal worden aangeboden ben je zo weer in het nu. Het is net zo sterk als lekker en de Gallegos maken er een sport van dit brouwsel aparte smaken mee te geven. Die van koffie en kruiden zijn het populairst.

Koffielikeur proeven in Combarro

Zien in Combarro

Moderne jachthaven
Vanuit het middeleeuwse tafereel van zeemanshuisjes en horreos loop je zo de hypermoderne jachthaven binnen. Een groot en verrassend contrast. Mooie jachten en andere pleziervaartuigen liggen klaar om bewonderd te worden en aan de boulevard zijn restaurants en tapasbars.

Cruceiros
Je kunt er niet om heen, los cruceiros, de kruisbeelden. In Combarro vind je 6 van deze beelden en ondanks dat ze veel op elkaar lijken, zijn er geen twee gelijk. Er zijn enorm veel van deze cruceiros in Galicië en er is een mooi verhaal bij.

Zin in Combarro?

Dit prachtige dorpje is opgenomen in onze rondreis Het Beste van Galicië.

Kruisbeeld - Cruceiro

Doen in Combarro

Boottochtjes
Stukje varen over de Ría de Pontevedra, langs het eiland Tambo en de mosselbanken. Het tochtje duurt ongeveer anderhalf uur en de boot vertrekt vanaf de haven. De kosten zijn ongeveer € 7 en volwassenen € 16.

Watersport
Voor kayakken, surfen, pleziertochtjes, duiken en noem maar op kun je terecht op één van de stranden in of vlakbij Sanxenxo.

Karten, quads en kano
De kartbaan in Sanxenxo heeft behalve snelle karts nog heel veel andere leuke dingen.

Wandelen
De Route van Padre Sarmiento loopt dwars door Combarro en de Variante Espiritual loopt er langs.

Gratis nieuws in je inbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Weetjes