Grote rotsblokken, mooie duinpartijen en schitterende kleine baaien aan de Atlantische Oceaan zijn het decor als je je gaat wandelen in O Grove langs de route van de Piedras Negras, de Zwarte Stenen. Dat van het zwarte valt wel mee hoor, het is meer prachtig grijs. De route is vlak en loopt bijna helemaal over een vlonderpad. Daarom is het ook een superfijne route voor kinderen.

Wandelen in O Grove - Rias Baixas

Vlonderpad
De route start bij de jachthaven van San Vicente do Mar waarna je al snel deze mooie plaatjes ziet. Bijna alle wandelroutes in de Rías Baixas zijn voorzien van deze vlonderpaden. Dat maakt het lekker makkelijk wandelen.

Goed wandelen op het vlonderpad

Grote rotsen
Sommige stenen zijn echt grote jongens! Je ziet ze in allerlei prachtige vormen en hoogtes. Het jarenlange werk van zee en wind.

Mooi hé!

Prachtige plaatjes
Na iedere rotspartij stap je weer een ander mooi schilderij binnen.

Monument op de wandelroute in O Grove

Wandelen en cultuur in O Grove

Na ongeveer 2 kilometer loop je tegen dit beeld aan. Het is de moeite waard om te stoppen en te bekijken. Dit momument is gemaakt ter ere van de 300.000 vrijwilligers die hebben geholpen het strand te reinigen na de olieramp met de Prestige in 2002.

De mensen zijn uitgebeeld in het wit, vanwege de witte pakken die ze tijdens het zware schoonmaakwerk droegen. Dankzij deze mensen ziet alles er nu weer uit zoals op de foto´s.

Prachtige baaien in San Vicente do Mar

San Vicente do Mar 

Dit prachtige stukje kust heet San Vicente do Mar en hoort bij de gemeente O Grove. In de zomer zijn er strandtentjes, je kunt er surfplanken huren en het is er gezellig druk, met vooral Spaanse en Portugese toeristen en lokale bewoners die van al dit moois komen genieten.

Bankjes
Op de route vind je een aantal van dit soort ‘wegmijmer’-plekken. Gewoon even zitten en genieten.

Even zennen
Laatste stuk door de duinen in O Grove

Duingebied
Het laatste stuk van deze wandeling in O Grove loop je niet op het vlonderpad maar door een duinachtig gebied. Naast wat keien en een paar smalle paadjes is ook dit heel goed te lopen. Als ik het kan bewandelen kan echt iedereen het!

Militaire basis

Kanonnen
Op dit stuk kom je langs een oude militaire basis, de kanonnen kun je nog zien.

o Grove

Punta Moreiras in O Grove

Je kunt een stuk doorlopen tot aan Punta Moreiras, nog zo´n prachtig plekje aan de kust van O Grove. Het staat er vol met prachtige stenen beelden en hier vind je ook een Maritiem (Pekel) Museum en een leuk Aguarium.

Weetjes

  • Afstand: 6,5 km. (heen en terug)

  • Duur: 3 uur (heen en terug)

  • Graad: makkelijk

  • Pontevedra, de hoofdstad van de Rías Baixas op ongeveer 30 minuten.

  • Deze route is een onderdeel van de pelgrimsroute Padre Sarmiento

  • Veel mooie stranden in de buurt, zoals La Lanzada of Montalvo