Wandelen in O Grove

Grote rotsblokken, mooie duinpartijen en schitterende kleine baaien aan de Atlantische Oceaan zijn het decor als  je gaat wandelen in O Grove langs de route van de Piedras Negras, de Zwarte Stenen. Dat van het zwarte valt wel mee hoor, het is meer prachtig grijs. De route is vlak en loopt bijna helemaal over een vlonderpad. Daarom is het ook een superfijne route voor kinderen.

Wandelen in O Grove - Rias Baixas

San Vicente do Mar

De route start bij de kleine jachthaven van San Vicente do Mar. Het hele jaar door kom je hier wandelaars tegen want deze route is niet alleen geliefd bij de mensen uit O Grove. Wij rijden ook graag de 20 minuten om hier te gaan wandelen. In de zomermaanden is het een stuk drukker met dagjesmensen en toeristen die hier in de buurt op vakantie zijn. Een stukje varen met de kano of iets drinken op een terras kan ook. En, O Grove is het mosselparadijs van Galicië …

Wandelen en kano huren in O Grove

O Grove en de Prestige

Al snel loop je tegen dit mooie en indrukwekkende monument aan. Dit momument is gemaakt ter ere van de 300.000 vrijwilligers die hebben geholpen het strand te reinigen na de olieramp met de Prestige in 2002.

De mensen zijn uitgebeeld in het wit, vanwege de witte pakken die ze tijdens het zware schoonmaakwerk droegen. Dankzij deze mensen ziet alles er nu weer uit zoals op de foto´s.

Monument op de wandelroute in O Grove

Rotsen en baaien

Sommige stenen zijn echt grote jongens! Je ziet ze in allerlei prachtige vormen en hoogtes. Het jarenlange werk van zee en wind. Achter de grote rotsblokken duiken de mooiste baaien op.

Goed wandelen op het vlonderpad
Prachtige baaien in San Vicente do Mar
Mooi hé!

Wandel- en cultuurvakantie in Galicië

Lijkt het je geweldig om deze en nog meer mooie wandelroutes te lopen, kijk dan eens naar onze wandelvakanties:
Alles over deze wandel- en cultuurvakanties

Bankjes
Op de route vind je een aantal van dit soort ‘wegmijmer’-plekken. Gewoon even zitten en genieten.

Even zennen

Wandel je liever door een groen Galicië?

O Grove hoort bij het gewest van O Salnés en in dit gebied vind je nog veel meer heel mooie wandelroutes. En er zijn ook heerlijke boswandelingen bij!
Alles over O Salnés

Duingebied
Het laatste stuk van deze wandeling in O Grove gaat niet over een vlonderpad maar door een duinachtig gebied. Naast wat keien en een paar smalle paadjes met losse zanderige ondergrond is dit ook best goed te lopen.

Laatste stuk door de duinen in O Grove

Militaire basis in O Grove

Op dit stuk kom je langs een oude militaire basis, de kanonnen kun je nog zien. Dit gebied is afgeschermd met hekken.

Militaire basis

Punta Moreiras in O Grove

Je kunt een stuk doorlopen tot aan Punta Moreiras, bij de haven van Meloxo. Punta Moreiras is één van de mooiste plekjes in O Grove. Of misschien wel van de hele provincie Pontevedra. Het uitzicht is echt een lust voor het oog en er is een prachtig beeldenpark. Ook vind je hier het aquarium en het pekelmuseum. In het museum zie je hoe vroeger de vis werd gezouten en nog veel meer leuke en leerzame dingen die met de zee te maken hebben.

Excursie naar Punta Moreiras

We hebben een hele leuke excursie waar een bezoek aan Punta Moreiras is opgenomen.
Alles over deze excursie

o Grove