Je hebt het gevoel alsof er geen eind komt aan het strand van La Lanzada in Galicië. Bijna drie kilometer fijn, wit zandstrand en mooie surfgolven aan de Atlantische kust. Een lekker eind weg van drukte en lawaai, dit is strand zoals strand bedoeld is.

Vlonderpad door duingebied

Wandelen en fietsen
Zelfs als je geen strandmens bent is een vakantie in La Lanzada een feestje! Want het is hier ook fantastisch wandelen of fietsen, cultuur snuiven en vogels spotten. Het duingebied maakt deel uit van een beschermd natuurgebied, behorende bij Red Natura 2000.

Dat zegt wel wat over hoe mooi het hier is. Hoe groot het is zie je op deze foto die we maakten vanaf de berg Siradella.

VAnaf de berg Siradella

Van dichtbij ziet het strand er zo uit!

In A Lanzada heb je ruimte op je heen

Surfstrand La Lanzada

La Lanzada is het surfstrand bij uitstek van de Rías Bajas. De Rías Baixas Pro surfkampioenschappen en de ASP Europe worden dan ook hier gehouden. Lesje nemen? Dat kan bij Prado Surf.

Surfles
Surfstrand A Lanzada

Parkeren en eten

Plek zat
Het strand is al groot maar wat te denken van de parkeerplaats? Ooit was er een plan om hier een vliegveld te bouwen en men was al begonnen met de landingsbaan. Dit project is afgeblazen maar we hebben wel een parkeerplaats van 700 meter lang en 50 meter breed!

Koelbox of strandtent
De koelbox meenemen is ook in Galicië gebruikelijk. Maar je kunt uiteraard  ook voor het terras van de strandtent kiezen.

Strandtentje A Lanzada

Cultuur op La Lanzada

Het kerkje van de Beschermvrouwe van La Lanzada
La Lanzada is van alle markten thuis, er is zelfs een kleine kapel! De kapel van de Beschermvrouwe van La Lanzada. In het laatste weekend van augustus  vindt er een mysterieus vruchtbaarheidsritueel plaats en is er een bedevaart ter ere van de Beschermvrouwe. Leuk om te zien.

Kapel van de Beschermvrouwe van A Lanzada

Opgravingen
Vlak voor het strand zijn er Keltische opgravingen te zien. Is mooi dus loop er even langs!

Keltische opgravingen

Hotels in La Lanzada

Wij vinden Hotel Brisa da Lanzada wel wat. Vanwege de ligging en de lekkere koffie.

Omgeving La Lanzada

Wandelen
Gewoon wandelen door de branding of een pelgrimsroute, bij La Lanzada kan beiden. De Route van Padre Sarmiento loopt langs dit prachtige stuk.

Sanxenxo
Het Marbella van het noorden met haar mondaine jachthaven, elegante boulevard en lekkere strand vind je op 10 minuutjes rijden.

Monte Siradella
Vanaf 167 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over La Lanzada, het beschermd duingebied en de Ría de Arousa die uitmondt in de Atlantische Oceaan.

O Grove
Op nog geen kwartiertje rijden ben je in O Grove, bekend het van het Fiesta del Marisco (Zeevruchtenfeest). Ook leuk als je helemaal niet van vis en schelpdieren houdt. Houd je van varen dan is een boottochtje over de Ría de Arousa jouw ding!

Haven O Grove

Gratis nieuws in je inbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Weetjes

  • Vigo 25 km. en Santiago de Compostela 66 km.

  • bijna 3 km lang

  • Blauwe vlag

  • Fijn, wit zand

  • Douches, voetdouches

  • Toegankelijk voor minder validen

  • Strandwacht

  • Strandtent in juli en augustius

  • Houten wandelboulevard

  • Parkeerplaats