Wat een ruimte, wat een uitzicht! Isla de Arosa of A Illa de Arousa is één van de parels voor de kust van de Rías Baixas in Galicië. Een natuurparadijs omringd door de Ría de Arousa en de Atlantische Oceaan.

Prachtig Isla de Arosa

Schoon en netjes
Alles is mooi op dit eiland. Het natuurreservaat Carreirón, de stranden, de vuurtoren op Punta Cabalo, de haven El Xufre, overal is het genieten en het verveelt nooit. Ook hier valt op hoe schoon en goed onderhouden alles is. Alles klopt. 

Geen feesteiland
Het is niet een plek waar je naar toe gaat om flink te feesten. Hier vind je de rust van de natuur, de bedrijvigheid van vissershavens en de energie van de zee.

Het is een zen-plek en dat begint al op de brug.

Isla de Arosa

Info over Isla de Arosa

Als je een kletspraatje maakt met de bewoners van La Isla merk je pas goed hoe belangrijk de komst van de brug in 1985 voor het eiland is geweest. In alle verhalen is een ‘voor de brug’ en een ‘na de brug’. Het eiland bleek een ideale plek om je batterij op te laden.

Mosselkwekerijen
Logisch, als je bedenkt dat het net 7 km2 is en er maar 5.500 mensen wonen en dat hier de beste mosselen van de wereld worden gekweekt. De Ría de Arousa is de grootste mosselkwekerij van Galicië, bijna iedereen op het eiland is op één of andere manier werkzaam in de visserij. Zeeland is er niks bij!

Meer over de mosselkweek in Galicië

Zien op Isla de Arosa

De vuurtoren op Punta Cabalo
De vuurtoren uit 1852 doet nog steeds dienst als licht in de duisterenis voor de zeemannen. Blijf je liever aan land, ga er dan eens eten, er is een leuk restaurant in de vuurtoren gevestigd.

Vuurtoren Isla de Arosa

Puerto do Xufre
Er zijn meerdere havens en pieren op het eiland, maar de belangrijkste haven van Isla de Arosa is die van el Xufre. Ondanks de bedrijvigheid lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

Illa de Arousa vissershaven

Natuurpark Carreirón
In het zuidelijke deel van het eiland ligt dit natuurgebied, gericht op de bescherming van vogels. Het geluid van de vogels is dan ook het enige dat je hoort in dit natuurpark. Er is info met foto´s over alles wat er in het park te zien is.

Natuurpark Carreirón

Overnachten op Isla de Arosa

Als je op doorreis bent, blijf er dan een nachtje slapen. Het is er heel mooi wakker worden want vanaf de camperplaats heb je een prachtig uitzicht.

Geen camper? Kijk even naar meer accommodaties op het eiland.

Wandelen in de Rías Baixas

Wandelen
Wandelen kun je op het hele eiland goed doen. Door het bos of langs het strand, je hebt het voor het kiezen. Er loopt een officiële wandelroute door het eiland, die hoort bij de route van Padre Sarmiento. Zeker doen!

Alles over de route van Padre Sarmiento

Watersport
Een kano huren, raften, snorkelen, alles is mogelijk. 

Met de kano over de Ría de Arousa

Fietsen
Fietsen op Isla de Arousa kan ook. De fietsverhuur heeft fietsen in alle maten en zelfs met babyzitjes.

Boottochten
Een stukje varen met de mosselboot om de vissers aan het werk te zien, een excursie naar Isla de Ons of la Isla de Sálvora, alle boottochten zijn leuk en een absolute aanrader.

Info over watersport en fietsverhuur
Info over boottochten.

Fietsen op het eiland

Fiesta del Marisco

Volop genieten van vis en schelpdieren uit de Ría de Arousa kan op het eiland van 10 tot 18 augustus 2019. Op de boulevard van O Xufre is er een grote tent waar alles vers bereid en goed geprijsd verkrijgbaar is. Een aanrader!

Isla de Arosa, zeevruchtenfeest

Gratis nieuws in je inbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Weetjes