Isla de la Toja

Voor luxe en verwennerij ga je naar Isla de la Toja, Illa da Toxa in het Galicisch, in de provincie Pontevedra. Hier staat het eerste hotel met spa van Galicië en je kunt er genieten van prachtige zonsondergangen, mooie parken en een bijzondere kapel. Mooie stranden als dat van A Lanzada liggen om de hoek, net als het mondaine Sanxenxo. 

Isla de la Toja

Over Isla de la Toja

Voordat de warmwaterbronnen werden ontdekt was het een met brem overdekt, onbewoond eilandje. Door toedoen van een ezel ontdekte men thermaal water voor de kust. Door de komst van het Gran Hotel werd het eiland een luxe-oord en kwam de brug die het eiland met O Grove verbindt.

Lees het leuke verhaal over de ezel.

Park La toja

Zien op Isla de La Toja

Ezels
Als je de brug over bent loop je zo tegen de mascotte van La Toja aan. 

De Kapel van La Toja
La Capilla de las Conchas, de kapel bedekt met Sint Jacobsschelpen.

Tijdens onze rondreis Stad en Strand in Galicië heb je een prachtige gelegenheid om dit bijzonder eilandje te bezoeken.

Illa da Toxa

Wat is er te doen Isla de la Toja

Op het eiland is niet heel veel te doen, je gaat er echt naar toe om het hotel of de kapel te zien. Of je loopt een paar holes op de golfbaan en gaat daarna naar het casino.

Vanaf O Grove kun je wel een leuke boottocht maken, met mosselen en wijnAls je wilt weten hoe leuk dat is, lees dan ons verslag.
De mosselboot

Golfen
Het eiland is net 2 kilometer lang en 800 meter breed, dus een golfbaan van 18 holes zou wat veel zijn. Golf La Toja heeft 9 holes maar op een half uurtje rijden vind je één van de mooiste golfbanen van Galicië; het Campo de Golf Meis met 18 holes.

O Salnés

Het eilandje maakt deel uit van het gewest O Salnés, waar een ander prachtig eiland als Illa de Arousa en het leuke stadje Cambados onder vallen.

Golfbaan La Toja

Wandelen in Galicië

De route van Padre Sarmiento laat je een fantastisch stuk van de omgeving zien en heeft een etappe over het eiland.

 

Voor wandelaars op de Variante Espiritual, de aftakking van de Portugese route naar Santiago de Compostela hebben we een hele leuke excursie waar een bezoek aan het eiland in is opgenomen.
Bekijk de excursie.

La Fiesta de Marisco
In de eerste twee weken van oktober is O Grove the place to be. Dan wordt het Fiesta de Marisco, het zeevruchtenfeest gehouden. Als je een liefhebber bent dan wil je daar bij zijn en álles proeven.
Over het zeevruchtenfeest.

Marisco