Dagtrip A Lanzada, mosselboot, beelden en een eiland

Het supermooie strand van A Lanzada met de kapel en de castro, het beeldenpark in Punta Moreiras, mosselen en wijn op de boot in O Grove én de schelpenkerk op Isla de la Toja. Dat gaan we bezoeken op de dagtrip. Leuk voor iedereen en vooral heel goed te doen als je de Variante Espiritual wandelt.

Inclusief:

 • Vervoer
 • Bootticket
 • De mosselen en de wijn
 • Entree museum
 • Leuke info over de bezienswaardigheden
 • Nederlandstalige reisbegeleiding

Op de mosselboot

Vanaf € 45 p.p.

Min. 4 en max. 8 personen

Hoe is de dagtrip naar A Lanzada, de mosselboot en Isla de La Toja?

Vertrek 09.30 – Terug uiterlijk 18.30 uur

 • Vertrek om 09.30 vanaf het klooster van Armenteira
 • Eerste stop is het strand van A Lanzada met de prachtige kapel van A Nosa Señora de A Lanzada. Er is tijd voor een kleine wandeling en koffie.
 • Na het strand gaan we naar het beeldenpark bij Punta Moreiras, één van de mooiste plekjes van de Rías Baixas. En we bezoeken het erg leuke maritiem museum op dezelfde plek.
 • Volgende stop is O Grove, daar wacht ons de mosselboot voor een mosselfeestje op het water.
 • Daarna door naar het eilandje La Toja dat tegenover O Grove ligt. We bekijken een bijzonder kerkje en nog meer moois.
 • Tussen 18.00 en 18.30 terug in Armenteira voor overnachting.

Overnachting in Armenteira

Wil je mee met de dagtrip dan heb je een extra overnachting in Armenteira nodig. We reserveren een mooi plekje voor je in het sfeervolle hostal van Armenteira.

Prijs p.p. inclusief wijntje, tapa en ontbijtbuffet:

 • € 32,50 tweepersoonskamer
 • € 50,00 éénpersoonskamer

Vervolg route

De volgende ochtend brengen we je naar het beginpunt van de tweede etappe van de Variante Espiritual, la ruta de la piedra y del agua.

Als je mee wilt met de dagtrip naar A Lanzada, de mosselboot en Isla de La Toja, stuur even een berichtje met je plannen.
We nemen snel contact met je op. Dankjewel!

Contact over de dagtrip.

Over A Lanzada, de mosselboot en La Toja

Het strand van A Lanzada
A Lanzada is één van de grootste stranden van de Rías Baixas. Het is bijna 3 kilometer lang en is omringd door een beschermd duingebied. Er zijn vaak goeie golven en het is er heerlijk wandelen (en koffie drinken). Dat de kapel, de castro en de historische uitkijktoren veel van de Galicische cultuur laten zien is mooi meegenomen.

De mosselboot
Het boottochtje langs de mosselkwekerijen in de Ría de Arousa is gewoon een feestje. Met een mossel in de ene, en een glaasje wijn in de andere hand, krijg je uitleg over alles wat je in en om het water ziet.

Het beeldenpark bij Punta Moreiras
Bij Punta Moreiras bekijken we het beeldenpark. Een verzameling prachtige stenen beelden op een idyllische plek. Het ligt aan de kleine haven O Meloxo en het is er prachtig. Hier vinden we ook het maritiem museum met veel interessante zaken over de vis- en pekelcultuur in Galicië.

Isla de La Toja
Het kleine eilandje voor de kust van O Grove bezoeken we vooral vanwege de kapel geheel bedekt met Sint Jacobsschelpen. Maar we nemen ook een kijkje bij de dames die hun zelf gemaakte sieraden aanbieden en bij de ezelweide. Want bij de ezelweide begint de geschiedenis van het eiland.

Leuk om te lezen:

Over de mosselboot

Meer Galicië

Dagtrip op de Variante Espiritual naar Castro de Baroña

Castro de Baroña

Dagtrip  

Autorondreis Paradores

12 dagen historische luxe

Jouw reisbureau in Galicië

Het Beste van Galicië

10 dagen de Parels van Galicië