Zin en zen? 

Wat een ruimte, wat een uitzicht! Isla de Arosa of A Illa de Arousa is één van de parels voor de kust van de Galicië in de provincie Pontevedra. Een natuurparadijs omringd door de Ría de Arousa en de Atlantische Oceaan. Het is een zen-plek en dat begint al op de brug er naar toe.

Prachtig Isla de Arosa

Schoon en netjes
Alles is mooi op dit eiland. Het natuurreservaat Carreirón, de stranden, de vuurtoren op Punta Cabalo, de haven El Xufre, overal is het genieten en het verveelt nooit. Ook hier valt op hoe schoon en goed onderhouden alles is. Alles klopt. 

Geen feesteiland
Het is niet een plek waar je naar toe gaat om flink te feesten. Hier vind je de rust van de natuur, de bedrijvigheid van vissershavens en de energie van de zee. 
En in het hoogseizoen veel toeristen die van dit alles komen genieten.

Isla de Arosa

Over Isla de Arosa

Als je een kletspraatje maakt met de bewoners van La Isla merk je pas goed hoe belangrijk de komst van de brug in 1985 voor het eiland is geweest. In alle verhalen is een ‘voor de brug’ en een ‘na de brug’. Het eiland was altijd al een perfecte plek om je batterij op te laden en na de komst van de brug werd dat natuurlijk door meer mensen gedaan.

Mosselkwekerijen
Het eiland is net 7 km2 is en er wonen maar  net iets meer dan 6.500 mensen. De Ría de Arousa is de grootste mosselproducent van Galicië (en van ´s werelds beste mosselen). En nagenoeg alle bewoners zijn op één of andere manier werkzaam in de visserij.

Meer over de mosselkweek in Galicië

Mosselkwekerij in de Ria de Arousa, Galicië

Zien op Illa de Arousa

De vuurtoren op Punta Cabalo
De vuurtoren uit 1852 doet nog steeds dienst als licht in de duisternis voor de mensen op zee. Blijf je liever aan land, ga er dan eens eten, er is een leuk restaurant in de vuurtoren gevestigd.

Vuurtoren Isla de Arosa

Isla de Arosa en O Salnés

Illa de Arousa hoort bij het gebied O Salnés en daar liggen nog veel meer prachtige parels.

Puerto do Xufre

Er zijn meerdere havens en pieren op het eiland, maar de belangrijkste haven van Isla de Arosa is die van el Xufre. Ondanks de bedrijvigheid lijkt het alsof de tijd er heeft stilgestaan.

Illa de Arousa vissershaven

Natuurpark Carreirón

In het zuidelijke deel van het eiland ligt dit natuurgebied, gericht op de bescherming van vogels. Het geluid van de vogels is dan ook het enige dat je hoort in dit natuurpark. Er is info met foto´s over alles wat er in het park te zien is.

Natuurpark Carreirón
Wandelen in de Rías Baixas

Route van Padre Sarmiento op Arousa

Wandelen kun je op het hele eiland goed doen. Door het bos of langs het strand, je hebt het voor het kiezen. Er loopt een officiële wandelroute door het eiland, twee etappes van de route van Padre Sarmiento. Deze wandelroute loopt bijna helemaal langs de kust, een bijzonder mooie route. 

Alles over de route van Padre Sarmiento

Met de kano over de Ría de Arousa

Fietsen
Fietsen op Isla de Arousa kan ook. Er zijn fietsen in alle maten en zelfs met babyzitjes.

Boottochten
Een stukje varen met de mosselboot om de vissers aan het werk te zien, een excursie naar Isla de Ons of Isla de Sálvora, alle boottochten zijn leuk en een absolute aanrader.

Fietsen op het eiland

Zeevruchtenfeest Illa de Arousa

Volop genieten van vis en schelpdieren uit de Ría de Arousa kan op het eiland in augustus. Op de boulevard van O Xufre is er een grote tent waar alles vers bereid en goed geprijsd verkrijgbaar is. Wij vinden dit zeevruchtenfeest leuker dan dat in O Grove. Hier kun je zitten, het is kleiner en daardoor ook intiemer en gezelliger. Een aanrader!

Isla de Arosa, zeevruchtenfeest