Wanneer is vroeg genoeg?

Januari is lekker vroeg en mei is al wat laat. Dus wanneer kun je nou het beste je vakantie naar Galicië boeken? Als je op zoek bent naar een mooie rondreis op maat of een goed verzorgde wandelreis dan kun je er eigenlijk niet vroeg genoeg bij zijn.

Vroeg boeken is fijn!

Voor jou
Je hebt vast een lijstje met wensen voor je vakantie met dingen die je wilt zien en doen. Daarom is het goed om ruim van te voren te plannen. Dan weet jij waar je aan toe bent en heb je er geen omkijken meer naar.

Voor ons
En wij hebben de tijd om een voorstel aan te passen, routes te wijzigen, de accommodaties van je voorkeur te reserveren of ergens polshoogte te nemen.

Boeken van de accommodaties

Of je nou in een hotel, casa rural, appartement of Parador verblijft, de accommodatie is altijd een belangrijke factor tijdens je vakantie. Er zijn een hoop dingen die mee spelen. De aanwezigheid van een zwembad, dichtbij het strand, een familiekamer, lekker luxe of juist back to basic. En alles moet natuurlijk in een kostenplaatje passen.

Kort voor vertrek boeken

Ook als je drie weken voor aankomstdatum je vakantie wilt reserveren gaan we aan de slag om een mooie herinnering voor je te organiseren. Bij een reis zoals de rondreis langs de Paradores van Galicië komt er dan vaak een andere route uitrollen. Of moeten we uitwijken naar een andere, vergelijkbare accommodatie.

Met de camper door Galicië?

Als  je er aan denkt om een camper te huren in Galicië en een mooie reis te maken raden we aan om dat zo vroeg mogelijk te organiseren. Afgelopen zomer hebben we (heel erg tegen onze zin) met een ”niet beschikbaar” moeten antwoorden. Echt zonde want als je er lekker vroeg bij bent lukt het allemaal prima. Op tijd reserveren dus, die camper!

Galicië in het hoogseizoen

In juni komt het toerisme in Galicië echt op gang. Juli, augustus, september is het druk, met een uitloop tot half oktober. Juli en augustus zijn de drukste maanden met een hoog percentage nationaal toerisme. In augustus heeft bijna heel Spanje vakantie, het is dan ook de drukste maand in het jaar.

Als je in het hoogseizoen op vakantie in Galicië wilt plannen is januari een goede maand om te beginnen met plannen boeken.

Vroeg boeken en corona

Heb je nog een beetje twijfels over vroeg boeken i.v.m.corona? Hoeft niet hoor, we hebben heel soepele voorwaarden.

En het laagseizoen?

Vanaf half oktober tot ongeveer eind mei is het laagseizoen. In die maanden is het minder druk en is drie maanden voor aankomstdatum boeken prima. Behalve de paasweek van 10-04-2022 tot en met 17-04-2022.

De uitdaging

Veel accommodaties gaan in de Paasweek open en sluiten daarna hun deuren, om vanaf juni weer volop te draaien. In de periode na pasen tot juni is een rondreis organiseren daarom soms een uitdaging.

Maar inmiddels kennen we het klappen van de zweep en komt het altijd helemaal goed!

Prijsverschil in boekingsperiode?

Bij de grote aanbieders kan de prijs per periode waarin je boekt verschillen.
Maar Ontdek Galicië is een kleinschalig reisbureau en jouw vakantie organiseren we altijd met de zelfde zorg en persoonlijke aandacht. En een fijne service hebben we het hele jaar door hoog in het vaandel!

Dus nee, een vakantie in Galicië is bij ons niet duurder als je in het weekend boekt of goedkoper als je in februari boekt.

Prijsverschil hoog- en laagseizoen

De uiteindelijke reissom is dus niet afhankelijk van wanneer je boekt maar van wanneer je gaat. In het hoogseizoen liggen de kamerprijzen hoger dan in het laagseizoen. Hoeveel is afhankelijk van de soort accommodatie.

Maar je kunt wel rekenen op een meerprijs tussen de € 80 en € 170 per persoon in juli, augustus of september.

Wat kost een vakantie in Galicië?

Laat ons weten wat je plannen zijn, we maken een graag een offerte voor je.