Informatie over Galicië

In Galicië is veel moois te zien, te doen en ook te proeven. Het is een heerlijke streek voor cultuur- en natuurliefhebbers en strandvakanties. Er worden fantastische zeebanketten geserveerd en goede wijnen gemaakt.

Kaart Galicië

Waar ligt Galicië?

Galicië ligt in het noordwesten van Spanje. In het oosten grenst het aan Asturias, León en Zamora en in  het zuiden aan Portugal. Het noordwesten wordt helemaal in beslag genomen door de 1600 kilometer lange kust met de vele rivierinhammen, de Rías, aan de Atlantische Oceaan.
Over de kust en de Rías

Hoe groot is Galicië?

Ongeveer net zo groot als Nederland maar met stukken minder inwoners, nog geen 3 miljoen. Santiago de Compostela is de hoofdstad, hier zetelt het bestuur van Galicië. Galicië heeft 4 provincies, A Coruña, Lugo, Ourense en Pontevedra. De officiële taal is het Gallego, maar nagenoeg iedereen spreekt Spaans. Alhoewel, als je van de gebaande paden gaat en door wat gehuchtjes rijdt kan het best gebeuren dat je gebruik moet maken van handen- en voetenwerk.

Het weer en klimaat in Galicië

Over het klimaat of het weer in Galicië is al veel onzin gezegd en geschreven maar één ding is zeker, het regent echt niet altijd. Galicië heeft een vochtig klimaat en het regent absoluut meer dan elders in Spanje en het kan ook lekker misten. Dat is trouwens in heel Noord-Spanje het geval, vandaar ook de naam het Groene Spanje.

Vakantie in Galicië

Historische steden waar de cultuur voor het oprapen ligt, vissersdorpjes uit de tijd van toen, ellenlange stranden, prachtige wandelroutes en een verrassend goede gastronomie. Galicië heeft álles, je moet het alleen even weten!

Nog meer info over Galicië

Kaart Galicië