Informatie over Galicië

Waar ligt Galicië, wat is er allemaal te zien en hoe zit het met het klimaat in deze streek in Noord-Spanje. Waar moet je zijn voor een mooie vakantie in Galicië en wat kun je verwachten van de gastronomie van de Galiciërs? We zetten alle informatie over Galicië voor je op een rijtje.

Waar ligt Galicië?

Galicië ligt in het noordwesten van Spanje. In het oosten grenst het aan de Cantabrische Zee en Asturië. Het zuidoosten grenst aan Castillië en León en in het zuiden wandel je zo naar Portugal.

Galicië heeft een kustlijn van ongeveer 1600 kilometer met meer dan 700 stranden. Het grootste deel van de kust ligt aan de Atlantische Oceaan. Lang die kust liggen de Rías, de rivierinhammen die het landschap van Galicië tekenen.
Over de kust en de Rías

Hoe groot is Galicië?

Ongeveer net zo groot als Nederland (29.574 km²) maar met stukken minder inwoners, nog geen 3 miljoen. Santiago de Compostela is de hoofdstad van Galicië, hier zetelt het bestuur.

Galicië heeft 4 provincies, A Coruña, Lugo, Ourense en Pontevedra. De officiële taal is het Gallego, maar nagenoeg iedereen spreekt Spaans. Alhoewel, als je van de gebaande paden gaat en door wat gehuchtjes rijdt kan het best gebeuren dat je gebruik moet maken van handen- en voetenwerk.

Het weer en klimaat in Galicië

Over het klimaat of het weer in Galicië is al veel onzin gezegd en geschreven maar één ding is zeker, het regent echt niet altijd. Galicië heeft een vochtig klimaat en het regent absoluut meer dan elders in Spanje en het kan ook lekker misten. Dat is trouwens in heel Noord-Spanje het geval, vandaar ook de naam het Groene Spanje.

Vakantie in Galicië

Historische steden waar de cultuur voor het oprapen ligt, vissersdorpjes uit de tijd van toen, ellenlange stranden, prachtige wandelroutes en een verrassend goede gastronomie.
Alle info voor een fijne vakantie in Galicië

Vakantiereizen Galicië

Hoe wil jij Galicië ontdekken? Een mooi rondreis door Galicië met de auto, lekker wandelen of misschien wel met de camper?

De Galicische keuken

Eten en drinken is belangrijk voor de Galiciër. Levensgenieters vallen met hun neus in de boter in Galicië. Over pulpo en nog meer delicatessen.

Vluchten naar Galicië

Hoe kom je in Galicië? Op welke luchthaven in Galicië kun je het beste vliegen?
Zijn er rechtstreekste vluchten naar Galicië?

Reistips

Van onze vele roadtrips door Galicië hebben we mooie verslagen gemaakt. Maar liefst 50 schitterende reistips voor Galicië hebben we voor je!