Cultuur in Galicië

Doedelzakken, wijn en pulpo

/Cultuur in Galicië
Cultuur in Galicië2018-12-28T17:04:48+00:00

Leuke feestjes organiseren doen de Gallego´s graag. Het hoort bij de cultuur in Galicië. Net als de vele mysterieuze rituelen en de voorliefde voor pulpo en doedelzakmuziek. Meestal komen al deze aspecten van de Galicische cultuur samen op één feest.

Kelten en Vikingen

Keltische rituelen zijn helemaal ingeburgerd in de cultuur van Galicië en worden vaak uitgevoerd op een dag die samenvalt met de verjaardag van een heilige. Als het serieuze gedeelte achter de rug is, kun je rekenen op de doedelzakparade. Superleuk want de kostuums zijn prachtig en de muziek vrolijk.

De bezetting van de Vikingen wordt niet betreurd maar gevierd. Een goed voorbeeld hiervan is het jaarlijkse Vikingenfestival in Catoira.
Welk feest er ook gevierd wordt, wat alle feesten met elkaar gemeen hebben is eten en drinken. En dan niet zomaar wat eten.

Cultuur in Galicië: eten en drinken

De barbecue neemt letterlijk en figuurlijk een grote plaats in op feesten. En de pulpo wordt klaargemaakt zoals het hoort. In koperen pannen, vers op een houten bordje met een flink stuk brood. Empanada´s zijn er ook altijd te krijgen en de laatste jaren zijn er veel kramen met gebak. En ´s avonds live optredens van verschillende bands. Vooral in de maanden augustus en september kom je tijd te kort want dan is er iedere dag wel iets te vieren. Deze maanden viert de cultuur in Galicië hoogtij!

Nog meer Galicië?

Vakantie in Galicië, Stranden, Wandelen

Volg Ontdek Galicië op:

Vraagje? Whatsapp ons!