Cultureel Galicië

De cultuur in Galicië staat bol van mooie legendes, culturele feesten en doedelzakmuziek. Net als mysterieuze rituelen die hun herkomst vinden bij de Kelten, Romeinen en soms ook de Vikingen. 

Braderie op Vikingenfestival in Catoira

De rode draad in de Galicische cultuur

De tradities en legenden van Kelten, Vikingen, Romeinen en vooral van heiligen lopen als een rode draad door de Galicische cultuur.
Maar wat er dan ook gevierd wordt, het resultaat is altijd een vrolijk, kleurrijk feestje met een mooi verhaal.

De Galicische cultuur levert mooie belevenissen, met respect en soms ook een knipoog naar religie.

Culturele feesten

Met name in de zomermaanden zijn er talloze culturele feesten in Galicië. Dagelijks wordt er een heilige herdacht, een overwinning gevierd of een streekgerecht in het zonnetje gezet.

Cultuur in Galicië

Eet- en drinkcultuur in Galicië

De Galiciërs houden van veel, vaak en lekker eten en drinken. De Galicische keuken is dan ook net als in de rest van Noord-Spanje tot een ware cultuur verheven.

De Galicische cultuur in beeld

Eén van de dingen die heel erg bij de cultuur in  Galicië horen zijn de Castro´s. Ze zijn prachtig, bijzonder, historisch en vaak vind je ze op supermooie plekken. Het zijn nederzettingen uit de oertijd die een mooi stukje geschiedenis vertelle. Net als pulpo eten en Albariño drinken hoort een bezoek aan een castro bij je vakantie in Galicië.

Laat je inspireren!

Als je even je naam en mail invult ontvang je ongeveer 1x per maand onze inspiratiemail met tips en nieuws.

Kun je gelijk het E-book Galicisch voor op vakantie downloaden.

Galicisch voor op vakantie, E-book