De Galicische keuken
Als je niet bekend bent met de Galicische keuken gaat er een wereld van smaaksensaties voor je open. De Galiciërs hebben een voorliefde voor alles uit de zee en doen daar fantastische dingen mee.
De Gallegos hebben ook een passie voor goedgevulde stoofpotten, empanadas, en de pimientos de padrón.

De Galicische keuken is zonder poespas
Wat opvalt in de Galicische keuken is de eenvoud van vele gerechten, zoals de bereiding van vis en schelpdieren. Waar wij ons uitsloven met balsamico azijnen of bewerkelijke sauzen gebruiken de Gallegos een goede olijfolie, paprikapoeder, ui, knoflook en peterselie. Een chefkok zou er jaloers op zijn. Daarom zijn er ook aardig wat gastronomische feesten, zoals dat in O Grove.
En, er zijn natuurlijk een aantal zeer goede wijnen van Galicische bodem. Zoals de Albariño of de Mencía.
- Een greep uit de vis en schelpdieren.
- Pulpo, de hoofdrolspeler in de keuken van de Galiciërs.
- Het Zeevruchtenfeest in O Grove.
- Over Albariño.
Ook leuk om te lezen
Nog meer Galicië
Wil je geen nieuws over en uit Galicië missen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Galicië is meer dan pulpo
De Galiciërs hebben een voorliefde voor de octopus. Maar [...]
Albariño – Witte wijn uit Galicië
Je hebt vast wel eens een glas goede Spaanse [...]
Kerst in Galicië: bloemkool en schelpen
Mijn eerste Kerstavond in Galicië was een culinaire schok. [...]