De Galicische keuken

Als je niet bekend bent met de Galicische keuken gaat er een wereld van smaaksensaties voor je open. De Galiciërs hebben een voorliefde voor alles uit de zee en doen daar fantastische dingen mee.

De Gallegos hebben ook een passie voor goedgevulde stoofpotten, empanadas, en de pimientos de padrónde inmiddels bekende gebakken pepertjes uit Galicië.

Pimientos de Padrón

Geen poespas in de Galicische keuken 

Wat opvalt in de Galicische keuken is de eenvoud van vele gerechten, zoals de bereiding van vis en schelpdieren. Waar wij ons uitsloven met balsamico azijnen of bewerkelijke sauzen gebruiken de Gallegos een goede olijfolie, paprikapoeder, ui, knoflook en peterselie. Een chefkok zou er jaloers op zijn. Daarom zijn er ook aardig wat gastronomische feesten.

En, er zijn natuurlijk een aantal zeer goede wijnen van Galicische bodem. Zoals de Albariño of de Mencía.

Proef Galicië

Heb je al trek gekregen? Op een rondreis door Galicië kun je al dit lekkers en nog veel meer zelf proeven!

Een rondreis door Galicië
De Galicische keuken

Mis geen Galicië tips!

Wil je de eerste zijn die op de hoogte is van nieuwe tips en rondreizen door Galicië en zeer binnenkort meerdere delen van Noord-Spanje. Vul dan even je naam en emailadres in en ontvang gelijk het E-book Galicisch voor op vakantie!

Galicisch voor op vakantie, E-book