Provincies van Galicië

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Galicië niet een provincie van Spanje maar één van de 17 Comunidades Autónomas, deelstaten. De provincies van Galicië zijn verdeeld over een oppervlakte van bijna 30.000 vierkante kilometer. En daarvan zijn 1600 kilometer kustlijn. Heel veel te ontdekken dus.

Vier Galicische provincies

De provincies Pontevedra, A Coruña, Lugo en Ourense hebben allemaal zo hun eigen charmes.

Zo is Ourense is de enige provincie zonder kust maar dat maken de Ribeira Sacra, de warmwaterbaden en het uitgestrekte natuurgebied van O Courel meer dan goed.

Pontevedra is de provincie met een redelijk vlakke kust en vele prachtige stranden aan de open Atlantische Oceaan en fijne baaien aan de Rías, de rivierinhammen. De provincie wordt getekend door het bladerdak van Albariño wijngaarden en mooie wandelroutes.

Lugo heeft het strand van de kathedralen en een grote schat aan Romeinse overblijfselen zoals de Muralla de Lugo of het prachtige historische O Cebreiro.

A Coruña is de trotse bezitter van de Torre de Hercules en de stad zelf is het stralende middelpunt van de provincie. De kust is grillig en soms woest met authentieke dorpen als San Andrés de Teixido of Betanzos.

Meer info over de provincies van Galicië:

Ook leuk om te lezen:

Provincies van Galicië

Nog meer Galiciëtips

Wil je geen reistips en ander nieuws missen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.