Een strandvakantie in Galicië

Voor een strandvakantie in Galicië hebben we 10 mooiste stranden voor je op een rijtje gezet. Dat is lang niet genoeg want aan de ruim 1600 kilometer lange kustlijn liggen honderden mooiste stranden. Fraaie surfstranden en heerlijke baaien. Ellenlange stranden als dat van A Lanzada in Pontevedra of dat van Carnota in A Coruña. Stranden met een mooie boulevard en makkelijke toegang of eerst over rotsen klauteren? Keuzestress!

1. Strand van de Kathedralen

We beginnen met een uniek strand in Galicië. In het noorden van Lugo, in het uitsterste puntje van Galicië staat dit natuurmonument. Een mooi schouwspel van wat wind en water samen voor elkaar kunnen krijgen. Het is geen strand waar je de hele dag gaat zonnen maar wel een absolute must-see.
Alles over het strand van de Kathedralen

Het Strand van de Kathedralen

2. Paradijs voor een strandvakantie

Het strand van Valdoviño in A Coruña is ook wel bekend onder de naam Frouxeira. Eén van de mooiste surfstranden van Galicië maar ook populair bij natuurliefhebbers. Want het is hier prachtig! Een mooi strand aan open zee met een fantastische lagune. Vanaf het strand zie je de vuurtoren van Frouxeira. De bijzondere kapel van A Virxe do Porto zie je niet, maar ligt vlakbij de vuurtoren.

Valdoviño, A Frouxeira

3. Strand van Doniños

Een stukje naar het zuiden, vinden we nog zo´n surfstrand, dat van Doniños. Veel campers en surfers hier, een mooi dennenbos voor de schaduw en goed om te wandelen. Een heerlijke plek aan de Rías Altas.

Strand van Doniños
Doniños

Filmpje!

4. A Coruña en het strand van Riazor

Hier wonen moet echt geweldig zijn. A Coruña is een indrukwekkende stad met ook nog een fantastisch strand voor de deur, het strand van Riazor. Hier wandel je zo vanuit het centrum het strand op. Een strandvakantie in de stad! Of je maakt een wandeling over de boulevard, die is ongeveer 10 kilometer lang. Dat betekent 10.000 meter indrukwekkend uitzicht.

Strand van Riazor, A Coruña

5. Het mooiste strand van Galicië?

De Dodenkust is grillig met steile kliffen en ruig water. Maar toch vind je hier een aantal idyllische stranden. Zoals dat van A Carnota, het grootste strand van Galicië. Maar ook kleinere stranden die een lust voor het oog zijn.

Strandvakantie in Galicië op maat

Heb je zin in een mooie strandvakantie in Galicië in combinatie met alles wat Galicië nog meer te bieden  heeft?
Vertel ons je wensen en we stellen een mooie rondreis voor je samen!

Carnota, het grootste strand van Galicië
Vlakbij Carnota

6. A Lanzada

Bij de Rías Baixas merk je goed dat je wat zuidelijker bent. Hier geen duizelingwekkend hoge kliffen maar veel vlakkere stranden. Het strand van A Lanzada in Pontevedra  is één van de grootste stranden van de Rías Baixas. Het is een veelzijdig strand omdat je er dingen vindt die je niet zo snel verwacht bij een strand, zoals opgravingen en een kapel.
Meer over het strand van A Lanzada

Strand van A Lanzada

7. Sanxenxo; ideale strandvakantie in Galicië

Sanxenxo is één van de mooiste badplaatsen van Noord-Spanje. In trek door het milde klimaat, de supergezellige boulevard en de mondaine jachthaven. En het strand van Silgar maakt Sanxenxo wat het is; een ideale plek voor een gezinsvakantie aan het strand.

Vlakbij vind je hier nog een paar prachtige stranden als dat van Areas of Montalvo met zijn heerlijke picnicplaats onder de dennenbomen.
Meer over Sanxenxo

Sanxenxo, de ideale plek voor een strandvakantie in Galicië

8. Beschut aan de rías

De stranden aan de Rías die meer landinwaarts liggen zijn ideaal voor kleine kinderen. Er is over het algemeen weinig stroming en de stranden zijn klein en daardoor beschut. Zoals dit stukje strand in O Grove.

Strandvakantie in Galicië met kinderen

9. Strand van Samil in Vigo

Een completer strand als dat van Samil in Vigo is er waarschijnlijk niet. Een groot strand met fijn zand aan open zee aan een heerlijke wandelboulevard. Óp de boulevard vind je naast allerlei tentjes ook zwembaden (toegang gratis), een skatebaan en een basketbalveld. Er zijn picnicplaatsen en er is ruim parkeergelegenheid. Mooi toch?

10. Rodas, het mooiste strand van Galicië

Het strand van Rodas op de Cíes Eilanden is ooit door de Guardian verkozen tot mooiste strand van de wereld.

Rodas, het mooiste strand van de wereld in Galicië

Cíes Eilanden voor de kust van Vigo

Rivierstranden

Bij deze lang niet toereikende tips voor een strandvakantie in Galicië kunnen de ontelbare rivierstranden die Galicië rijk is, niet ontbreken. Een aantal daarvan zijn aangelegd maar er zijn ook natuurstranden. Zoals dit strandje aan de Río Umia in Pontevedra.

Standvakantie aan de rivier