Provincie Ourense

De provincie Ourense is de enige provincie in Galicië zonder kust. Maar er is water zat want Ourense  heeft de beste thermale baden van Europa én de Ribeira Sacra. Dat alleen al is een reden om Ourense te bezoeken.

Maar ook een prachtige natuur, een rijke geschiedenis en authentieke dorpen. En, je kunt er skieën!

Provincie Ourense

Wat te doen in Ourense?

Natuur en sneeuw
In het oosten van Ourense vind je Pena Trevinca, de hoogste berg van Galicië. In augustus zie je hier de lluvia de estrellas de Perseidas, de sterrenregen.
De veengebieden en lagunes in dit gebied vinden hun oorsprong in gletsjers. Daarom ligt hier het ski-oord Manzaneda.

Cultuur en geschiedenis
De Vía Nova, in het zuid-westen of een pittoresk dorpje als Allariz staan garant voor een fraai stukje geschiedenis en cultuur.

Thermale baden in Ourense

De Romeinen ontdekten tweeduizend jaar geleden thermale bronnen in de provincie Ourense. Slim als ze waren bouwden ze daar een stad omheen, de hoofdstad Ourense. Daarom zijn er een aantal thermale baden bijna midden in het centrum. Genieten!

D.O. Ribeira Sacra

De Ribeira Sacra is het best bewaarde geheim van het binnenland van Galicië. El Cañon de Sil, de bijzondere wijnteelt en fraaie, eeuwenoude dorpen als Sober zijn dingen die je gezien moet hebben. De wijnen uit deze streek, de D.O. Ribeira Sacra behoren tot de beste wijnen van Galicië.

Provincie Ourense