Provincie Lugo

Kust en binnenland van Galicië

Provincie Lugo2022-08-26T16:57:09+02:00

De provincie Lugo

De provincie Lugo wordt omsloten door de drie andere provincies van Galicië, met aan het oosten Asturië en León. De kust ligt bezaaid met mooie stranden, het binnenland is uitgestrekt en prachtig en je vindt er de grootste Romeinse erfenis van Spanje.

Provincie Lugo

Wat te doen in Lugo

Strand en natuur
Het strand van de Kathedralen, in het uiterste noorden wil je niet missen. Het is een indrukwekkend natuurmonument met kolossen van rotsen en bogen, uitgeslepen door de wind en de zee.

Voor watersport en meer strandplezier ben je op je plek in de omgeving van Ribadeo, Foz of Viveiro.

In het natuurpark Los Ancares heb je 50.000 hectare groen om eindeloos te genieten.

Historie en cultuur
Het binnenland van Lugo biedt mooie schatten zoals het verdronken dorp Puerto Marín, of het onbekende maar o zo prachtige Nogueira de Muñiz.

Lugo en de Romeinen
Lugo herbergt de grootste schat aan Romeinse erfenis, zoals de Romeinse muur in de hoofdstad Lugo en veel prachtige bruggen en kloosters.

Monforte de Lemos
El Escorial Gallego of de Torre del Homenaje zijn de bewijzen van de adellijke geschiedenis van Monforte. De kleine maar erg mooie Romeinse brug, parken en gezellige winkelstraatjes maken Monforte de Lemos tot wat het is. Een aantrekkelijke bestemming om de sfeer van een typisch stadje in het binnenland van Galicië te proeven.

Het charmante Monforte is ook de hoofdstad van de Ribeira Sacra, het ruige en prachtige wijngebied in de provincies Lugo en Ourense. Monforte is dé plek om te genieten van rode wijnen als de Mencía en de witte Godello, beiden met een D.O. Ribeira Sacra.

Genoeg ingrediënten om Lugo mee te nemen in een prachtige rondreis op maat door Galicië!

Provincie Lugo
Ga naar de bovenkant