Intervieuw Spaanstalige Wereld en Ontdek Galicië

Een heus interview met en over Ontdek Galicië, hoe leuk is dat! Een interview in de vorm van een gastblog op de website Spaanstalige Wereld. Een heel informatieve site over de Spaanse cultuur en taal. Dit is het geworden:

Een interview over Ontdek Galicië

1. Hoewel de meeste mensen van Santiago de Compostela gehoord hebben, is Galicië voor veel Nederlanders nog een onbekend gebied in Spanje. Wat mogen reizigers die voor het eerst Galicië aan doen zeker niet missen?

‘Er zijn veel dingen die je eigenlijk niet mag missen en het is natuurlijk ook afhankelijk van de tijd die reizigers doorbrengen in Galicië. Maar een dorpje als Combarro in de provincie Pontevedra (Rías Baixas) is wel een must-see. Een heel erg historisch vissersdorpje met prachtige horreos, typische Galicische graanschuren.

Daar vlakbij vind je een prachtig eiland, Isla de Arosa (of Illa de Arousa). Mensen die houden van cultuur en natuur (en schelpdieren) zijn daar op hun plek, het is er prachtig! Hier kun je ook goed wandelen, er lopen een paar pelgrimsroutes door dit gebied.

Onderweg naar het Noorden is de Costa de la Muerte iets waar je niet omheen kan. Gewoon even gaan kijken zodat je snapt waarom dit de ‘Dodenkust’ wordt genoemd.

In de havenstad La Coruña breng je een bezoek aan de Torre de Hercules. Dit is de enige vuurtoren uit Romaanse tijd die nog als licht in de duisternis fungeert voor de vissers. Nog verder naar het Noorden, zijn Cedeira of Cariño aanraders, gewoon omdat het er heel mooi is.

Het laatste stuk van deze kust hoort bij de provincie Lugo en daar vind je het Strand van de Kathedralen. Een monument op zich, prachtig om te zien waartoe de natuur allemaal in staat is.

In het binnenland van de provincie Orense ligt het spectaculaire wijngebied Ribeira Sacra en kun je erg goed relaxen in de natuurlijke spa´s.’

2. En voor reizigers die al een keer in Galicië zijn geweest, heb je nog speciale inside tips?

‘Een beetje afwijken van een standaardroute is een aanrader. Het binnenland van Galicië is een vergeten hoek maar je komt er prachtige dingen tegen. Net uit de kust rijd je door wijngaarden en middeleeuwse dorpen.

En nog meer het binnenland in liggen parels als Monforte de Lemos in Lugo. De wandelroutes die behoren tot de officiële Pelgrimsroutes zijn niet alleen voor pelgrims. Ze zijn van iedereen en je kunt ook een korte etappe lopen, gewoon omdat je van wandelen houdt en iets moois wilt zien.’

3. Jullie wonen nu bijna 10 jaar in Galicië en misschien heb je ook advies voor mensen die zich er zouden willen vestigen?

‘Mensen die naar Galicië willen emigreren, weten over het algemeen wel dat het hier heel anders is dan in Calpe of Málaga. Geen Nederlandse supermarkten of wat dan ook. En daar kies je heel bewust voor als je in Galicië gaat wonen.

Nog meer leuke interviews van mensen die zijn geëmigreerd vind je op de web van Spaanstalige Wereld.