Golfbanen in Galicië

Ben je altijd op de golfbaan te vinden en wil je tijdens je vakantie ook wat mooie holes lopen? Er zijn 21 prachtige golfbanen in Galicië waar je je hart kunt ophalen. Een aantal daarvan liggen langs de kust en bieden waanzinnig mooie uitzichten tijdens het spelen.

Golfbanen in Galicië

Waar golfen in Galicië?

Van de 21 golfbanen in Galicië vind je er 10 in de provincie La Coruña, 6 in Pontevedra, 4 in Lugo en 1 in Ourense. Dus maak je een rondreis door Galicië of ben je op vakantie is er altijd wel een golfbaan in de buurt om een paar mooie holes te lopen.
Kaart met alle golfbanen in Galicië

Handige info over golfbanen in Galicië

Engels
Misschien is het handig om te weten dat medewerkers op de golfbanen niet per definitie Engels spreken. En niet alle golftermen worden in het Engels gehandhaafd. 

Eten en drinken op de golfbanen
Alle golfbanen in Galicië hebben een restaurant waar veelal menu´s worden geserveerd en broodjes of kleine gerechten te bestellen zijn. Houd wel in de gaten dat menu´s verkrijgbaar zijn van ongeveer 14.00 tot 16.00 uur.

Altijd iets bij de koffie
Terras Campo de Golf Meis

Klimaat
Sommige banen liggen hoog en daarom is het goed om bij wat mistig weer eerst even te informeren of er gespeeld kan worden.

Prijzen
De prijzen variëren behoorlijk per baan. Bij het Campo de Golf Meis bijvoorbeeld kun je van maandag tot en met vrijdag spelen voor ongeveer € 45,00 (inclusief verzekering). Een tas met clubs kun je huren voor rond de € 15,00 en een buggy kost € 30,00.

Maar de golfbaan op het eilandje La Toja is een ander verhaal. Het is een particuliere baan en je kunt rekening houden met een bedrag van rond de € 160,00 om te kunnen spelen.

De mooist golfbaan van Galicië

Het Campo de Golf Meis is in het jaar 2000 aangelegd op de Monte Castrove en ligt ongeveer 500 meter hoog. De 18 holes speel je in een natuurlijke omgeving, tussen autochtone dennenbomen en een geweldig mooi uitzicht op de Rías de Pontevedra en Arosa. Kenners vinden het niet alleen een heel mooie baan maar ook een `lekkere´ baan.

Putting Green