Galicië op Netflix

De rotzooi die je achterlaat, El desorden que dejas is de titel van de laatste spannende serie die zich afspeelt in Galicië, op Netflix. Veelbelovend en met prachtige beelden van Galicië. En lekker op tijd ook voor koude, donkere decemberdagen.

Waar gaat deze Netflixthriller over?

En wanneer ga jij sterven? Stel je voor dat dit de eerste vraag is van een leerling op de school waar jij je nieuwe baan begint. In El desorden que dejas is dit wat Raquel, de hoofdpersoon gebeurt. Ze gaat op onderzoek uit om vervolgens te ontdekken dat haar voorgangster op duistere wijze verdwenen is. Bedreigingen, mysteries en intriges zijn het gevolg. Raquel, gespeeld door Inma Cuesta vreest voor haar leven.

Een erg Galische serie

Alles aan deze nieuwe Spaanse Netflixthriller is Galicisch. Het meerdendeel van de acteurs en het technisch team hebben hun roots in Galicië. Je hoort veel Spaans met een duidelijk Galicisch accent. En dat komt de serie alleen maar ten goede.

Een spannende serie als rondreis door Galicië in 8 delen

In nevel gehulde bergen en bossen, warmwaterbronnen in Ourense, Allariz, de Toren van Hércules en de schitterende boulevard van  A Coruña … je ziet het allemaal prachtig gefilmd in deze serie. Een beetje een rondreis door Galicië met een Netflixserie van 8 delen.

Galicië in 190 landen

De serie is 11 december jl. in premiere gegaan en wordt vertoond in 190 landen! Bij deze de trailer.

Al gehoord over de serie Tres Caminos?

Vanaf 22 januari 2021 kun je op Amazon Prime genieten van Tres Caminos, een serie over 5 mensen uit verschillende landen die elkaar ontmoeten op de Camino naar Santiago de Compostela.

Meer weten?

Vind je het leuk om dit en meer nieuws over reizen en tips te ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Meer Galicië op Netflix

El Desorden que dejas is niet de enige Spaanse Netflixserie met Galicië in de hoofdrol.

Zo was ook Vivir sin permiso, Leven zonder toestemming, een hit. De serie speelt zich voor een deel af aan de westkust van Galicië en draait om de erfenis van een voormalig crimineel die lijdt aan Alzheimer.

Fariña – Cocaine Coast

In 2018 kwam Fariña uit, een daverend succes. De serie vertelt het verhaal van de jonge visser Sito die zich in de jaren 80 inlaat met de relatief onschuldige tabakssmokkel. Zijn carrière gaat net zo hard als de achtervolgingen met speedboten tussen de mosselkwekerijen in de Ría de Arousa. Zijn carrière loopt niet goed af.

Deze serie speelt zich af rondom Cambados en Isla de Arousa en is een non-fictie verhaal waarin de hoofdrolspeler indrukwekkend wordt neergezet door de Galicische acteur Javier Rey.

Fariña was een topper onder de Spaanse kijkers en had internationaal ook veel succes. Er kwamen t-shirts, bekers en nog meer gadgets op de markt. Het is een absolute aanrader!

De link naar de trailer