Vroeger zou ik nooit gedacht hebben aan een vakantie in O Grove, maar wat blijkt? Deze parel van de Rías Baixas heeft álles voor een leuke. Prachtige stranden en wandelroutes voor de kids, cultuur en een alles overtreffend gastronomie. 

Gezinsvakantie O Grove

Veelzijdig O Grove

Prachtige natuur, goeie (surf)stranden in de buurt en de nodige cultuur. Het is er ook goed wandelen en fietsen. O Grove is een schiereiland dat leeft van de visvangst en mosselkwekerijen en staat bekend als het Zeevruchtenparadijs van Spanje.

Toeristisch tintje
Het dorp O Grove is een charmant, authentiek vissersdorp, met een klein toeristisch tintje.

Haven O Grove

Zien in O Grove

Aquarium en Maritiem museum
Het Aquarium en het museum (waarvan een gedeelte in de open lucht) zijn vooral leuk voor de kids!

Isla de La Toja
Tegenover O Grove ligt een eilandje, Isla de La Toja. Vanaf het dorp O Grove kun je er lopend naar toe.

Cultuur op het strand
A Lanzada is één van de mooiste stranden van de Rías Baixas. Naast veel strandplezier kun je er ook cultuur snuiven. Bezoek de Kapel van de Beschermvrouwe van A Lanzada en de archeologische opgravingen voor het strand. Erg mooi.

Geschiedenis bij het strand van A Lanzada

Punta Moreiras
Voor ons het mooiste stukje van O Grove. Hier vind je het museum en het aquarium. De haven is een lust voor het oog en je ziet er prachtige stenen beelden en andere mooie dingen.

Doen in O Grove

Wandelen
De route van de Pedras Negras (Zwarte Stenen) mag je niet missen, kids kunnen ook mee!

Varen
Een boottocht over de Ría de Arousa is een must-do tijdens je vakantie in O Grove. Mosselen proeven, glaasje wijn erbij en lekker varen.

Leuk verslag van de boottocht.

Denk ook aan leuke excursie naar de fantastisch mooie Cíes Eilanden voor de kust van Vigo.

Vakantie in O Grove

Stranden
Voor meer strandplezier en watersport kun je terecht bij één van de prachtige stranden in de omgeving zoals La Lanzada of Montalvo

In het dorp

In het centrum van O Grove vind je (souveniers)winkels en parken. Het centrum grenst aan de haven en daar is het lekker slenteren en bootjes kijken.

Gastronomie
Er zijn talloze restaurants waar je kunt genieten van de Galicische keuken. Maar als je echt het neusje van de zalm wilt dan mag je het Zeevruchtenfeest in oktober niet missen.

Meer over het Zeevruchtenfeest.

Weetjes