Het feest van de Albariño

Het feest van de Albariño in Cambados is hét evenement op wijngebied in de Rías Baixas. Deze streek aan de Atlantische kust van Galicië is de trotse producent van deze unieke wijn. Grote en klein bodega´s vertonen jaarlijks hun wijnkunstjes op het Fiesta del Albariño. Veel Galicische gezelligheid met als hoogtepunt de bekendmaking van de winnende wijnen. Een felbegeerde onderscheiding van Internationale waarde.

Europese Wijnhoofdstad 2017

De Internationale allure van de Albariño blijkt wel uit het feit dat Cambados in 2017 tot Europese Wijnhoofdstad is gekozen. Dit is iets om trots op te zijn natuurlijk, dat blijkt wel uit het mega grote bord dat tot 2019  de rotonde bij de ”ingang” van Cambados sierde.

Maar wat is Albariño?

Feest van de Albariño in Cambados

Muziek en wijn

In de eerste week van augustus staat Cambados dag en nacht in het teken van de Albariño. Alle festiviteiten er om heen zijn leuk. Veel muziek met een aardige variatie aan Galicische folklore, pop, rock of jazz.

Albariñoproeverijen

Dagelijks van 12.00 tot 03.00 uur kun je de wijnen proeven op de Paseo de La Calzada.

In 2022 kun je 5 dagen lang Albariño proeven van 3 augustus tot en met 7 augustus. Die 5 dagen heb je ook wel nodig want je vindt er de wijnen van maar liefst 44 Albariñobodega´s en 42 stands.

Aan de tapas voor bij de wijn is ook gedacht, er is van alles te krijgen op het terrein waar de stands staan. Je kunt er mooie schalen met kazen, ham, empanadas enz. bestellen.

Feest van de Albariño in Cambados

De beste Albariño wint

Op zondag staat het feest in het teken van de winnende Albariño, de broederschap en wat officiële dingen. Vanaf 22.00 uur wordt het feest van de Albariño afgesloten met muziek, dans en om 00.00 uur een spetterend vuurwerk.

Albariño in Cambados, Rías Baxias

Wil je het Feest van de Albariño in Cambados meemaken?

Misschien kom je niet alleen voor de feest van de unieke Galicische witte wijn naar Galicië en wil je nog veel meer zien.

We maken een mooie rondreis op maat voor je, mét een bezoek aan het Fiesta de Albariño.

Cambados

De bijzonder mooie wijnroutes, vele bodega´s en natuurlijk de Albariño hebben Cambados op de kaart gezet als wijnstad. Maar het stadje staat ook bol van de geschiedenis, goede restaurants en tapasbars. Of de boulevard met prachtige beelden en palmbomen en de Torre de San Sadurniño. Allemaal hartstikke de moeite waard.
Meer over Cambados.

Cambados, Pontevedra, Galicië