Natuurpark Rio Barosa

Het is lekker wandelen in het Natuurpark Río Barosa in Pontevedra. De waterval bruist en klettert tussen het vele groen en de 14 oude stenen watermolens lijken op te gaan in het geheel. Een waar kunstwerk dat een prachtig schouwspel oplevert.

Mooie plaatjes in het natuurpark Río Barosa

Wandelroute in Natuurpark Río Barosa

De wandeling rond het Natuurpark van Rio Barosa is ongeveer 3 kilometer, heen en terug. Voor kids onder de 7 jaar is het misschien wat veel maar verder kan iedereen hem wel lopen. Mits je de gele pijlen volgt want los van dat pad wordt het lastig. Zonder haast, heen en terug, loop je ongeveer 2 uur tussen indrukwekkende eiken, dennen en eucalyptusbomen.

Wandelroute in het natuurpark

Klimmen
Naar boven lopen langs de ‘waterkant’ hoort ook bij de wandeling. Het is een klein klimmetje maar je hebt heel veel eer van je wandelwerk. Een prachtig uitzicht op de waterval en de molens.

Naar boven lopen is de moeite waard

Bewijzering

Let er op dat je de paden volgt langs deze bewijzering. Als je van deze paden afwijkt kom je ook waar je wilt zijn maar dan over lastig begaanbare paden, waar je een meer ervaren wandelaar voor moet zijn.

Deze paaltjes volgen

Picknick of restaurant

In twee molens zijn restaurants gevestigd waar streekgerechten worden geserveerd. Je kunt er op het overdekte terras eten maar neem vooral ook binnen een kijkje. Er wordt veel gepicknickt in Galicië en ook in het natuurpark van Río Barosa is hier aan gedacht. Je vindt er een zone met stenen tafels en banken, barbecues en toiletten.

Een bezoek aan dit natuurpark past perfect in een rondreis op maat door Galicië.
Info over de rondreis

Picknickzone in het park

Waterpret in natuurpark Barosa

Wandelen kun je hier het hele jaar door natuurlijk maar als je in de zomer gaat, neem dan je zwemspullen mee! Lekker voor de afkoeling en vooral voor kinderen is het bijzonder om in de natuurlijk gevormde waterbasins te zwemmen. Veel leuker dan een zwembad.

Waterpret in Río Barosa

Eucalyptus en rust
Het uitje naar het Natuurpark van Río Barosa was mijn moederdagkado. Dus ik heb niet gekookt en de mannen hadden de picknick verzorgd. Omdat ik nog te kampen had met de nasleep van een verstuikte enkel kon ik niet mee met de wandeling. Dat was niet echt een grote straf want zo heb ik heerlijk zitten genieten van de rust, het altijd aanwezige parfum van de eucalyptusbomen én de tafel bezet gehouden.

Picknicken in het bos

Vlakbij Río Barosa

Er wordt gezegd dat wanneer je van een route afwijkt je zomaar leuke dingen tegen kan komen. Wij reden tegen deze 100 jaar oude waterkrachtcentrale aan, bij de Río Umia. Met ook weer een bijzonder mooie wandelroute.

Honderd jaar oude waterkrachtcentrale

Weetjes

  • Vanaf Vigo en Pontevedra is het park goed bereikbaar en er is een ruime parkeergelegenheid.

  • Het Natuurpark ligt op één van de etappes van de Portugese route naar Santiago de Compostela. Later op de dag deelden wij onze tafel met een groep pelgrims uit Venezuela. Leuk!