Galicië is prachtig, nooit meer Ibiza!

Aldus de Nederlandse Ferdinand en Steven. Deze twee leuke heren kwamen wij tegen bij de fantastische waterval A Fervanza do Ézaro vlakbij Santiago de Compostela. Ze waren zó enthousiast over Galicië dat we ze gevraagd hebben iets voor ons op papier te zetten. Ze maakten een leuk verhaal en we kregen ook een foto. De zonnebril mag want hun verhaal maakt alles goed!

Galicië is in!

Galicië op verlanglijst

Galicië stond al een aantal jaren te ”shinen” boven aan ons vakantiebestemmingen lijstje. Wij als Spanje fans waren erg benieuwd naar Galicië. Dus na Andalusië, Baskenland, stedentrips en vele vakanties naar de Spaanse Middellandse Zeekust, nu Galicië. En natuurlijk gingen wij ook met het vooroordeel, tja de regen zullen we maar voor lief nemen. 

Ruige kust en vuurtorens

Galicië heeft al onze verwachtingen overtroffen. Met een bewolkt begin in het uiterste Noorden (Cariño) hebben we de overige 10 dagen een fijne zonnige vakantie gehad. Het noorden is ruig met als hoogtepunten de kust ten noorden van Ferrol, de vuurtoren bij Estaca de Bares, La Coruña en Praia das Catedrais. In het binnenland waren wij zeer onder de indruk van het dal van de río Sil en het Klooster van Cea (waar nog steeds Kloosterlingen wonen).

Rías Baixas en Costa da Morte

In de Rías Baixas zijn Pontevedra, en Combarro het bezoeken waard en Finisterre aan de Costa da Morte natuurlijk. En als afsluiter van de vakantie zijn we geëindigd in Santiago de Compostella.

Deze vakantie was om niet te vergeten, volgend jaar weer!! Galicië staat voor ons voor rust, uitgestrekte steeds wisselende landschappen met een goede mix van cultuur en natuur en niet te vergeten een geweldig zeebanket!

We gingen met de gedachte  ‘‘Ibiza eat your heart out” (een titel van een artikel over Galicië) en we kwamen thuis met de gedachte, ”Ons zien ze niet meer terug op Ibiza!!”.

Galicië is prachtig, ontdek het zelf!

Wil je meer weten over wat Steven en Ferdinand hebben gezien?

Costa da Morte
Rías Baixas